2H vice-kampioen! Op naar de playoffs.

Had dit verslag een krantenartikel geweest, dan zou de titel lezen: “Gelijkspel verzekert 2H ticket naar de playoffs“.

Het was de meest geladen match van het seizoen voor 2H: de match tegen Buggenhout voor het vicekampioenschap…
Deze match besliste immers of we onze plaats voor de playoffs konden vrijwaren. Gelijkspel of winnen was voldoende, bij verlies ging het er nog om wat we in onze laatste match tegen Drive zouden presteren.

Buggenhout kwam met een versterkte ploeg opdagen: een C1, twee c2’s en twee D’s. Het beloofde een moeilijke match te worden.
Dit bleek al snel uit de eerste dubbel, waarin Jeroen en ik in een moeilijk parket geduwd werden, wanneer ze alles naar Jeroen besloten terug te spelen. Een ‘ambetante’ tactiek, maar wel effectief genoeg. Ondanks het mooie rallywerk van Jeroen en talloze pogingen om over te nemen, strandden we op tweemaal 19. Net niet dus, zeer frustrerend.
De tweede dubbel werd gespeeld door Yves en Filip en was opnieuw te snijden. De eerste set was met weinig marge binnen te halen met 19. De tweede was even spannend, maar ook hier konden Yves en Filip doorduwen. De derde en vierde dubbel waren nog eens voor het Joeri – Wouter duo, wat al even geleden was. Ondanks het feit dat ze hun goed verweerde en veel moeilijke punten wisten te maken, lag de foutenlast iets te hoog. Na de dubbels stonden we dus 1-3 achter, wat ons geen goede vooruitzichten gaf. We moesten alle enkelmatchen winnen om de winst nog binnen te halen.

De eerste enkel was voor Jeroen tegen de meegebrachte C1, die een serieuze kluif bleek te zijn. Lange rally’s en mooie punten kwamen uit deze match, evenals drie sets. Maar Jeroen bleek de sterkere helft te zijn en kon in de derde set de aanval vasthouden. Mooie match, 16-21 21-16 21-9. Ondertussen was mijn match al afgerond. Ik kreeg mijn revanche tegen Mario (C2) uit de heenronde. Hij had mij eenmaal mijn weinig punten gekost, maar geen twee keer. De eerste set werd vlot gewonnen, maar in de tweede set lag de foutenlast weer hoog. Toch kon ik nipt winnend afsluiten in twee sets. Ondertussen stond het 3-3.
De match van Yves was er één op fysiek. Ondanks een mooie eerste sethelft, kon de tegenstander Yves uitputten. Verlies in twee sets. Filip had weer een match met veel lawaai en een aantal discussiepunten. Hij liet zich hierdoor echter niet van zijn doel afzetten en haalde met tweemaal 15 de overwinning.
Eindstand 4-4. Niet helemaal het overwinnend gevoel, maar wel genoeg om de playoffs te halen, ongeacht wat we tegen Drive doen.

Zo kwam 2H van een ‘bijeengeveegde’ nieuwe herenploeg een lange weg dit seizoen, helemaal richting de playoffs. Als ploegkapitein kan ik eerlijk zeggen dit niet verwacht te hebben in het begin van het seizoen en ik ben zowel aangenaam verrast als dankbaar voor jullie inzet, prestaties en goede ploegsfeer. Het seizoen is echter nog niet gedaan, maar bij deze nodigen we al iedereen uit om op 11 mei te komen supporteren op de playoffs.

Uw ploegkapitein,
Vince

Dit vind je misschien ook leuk...