Bovenop de golf!

De tweede match van 2G in de terugronde, de match tegen Gentse: één die we niet mochten laten liggen.
Na een aantal pogingen tot tactisch nadenken en toekomst voorspellen, koos ploegkapitein Inge voor een alternatieve ploegopstelling. Deze keer zouden Kristof en Peter de Heren enkels voor zich nemen en ik zou de plaats van Kristof innemen in de Herendubbel, naast Peter. Kristof nam dan de plaats van Peter in aan de zijde van Liesbeth voor de 2e mix. We waren benieuwd of dit ons voor de wind zou gaan of keihard in ons gezicht zou terugkomen.
De opstelling waarmee Gentse afkwam, was ook niet min: één B2 en twee C1’s bij de Heren en een C2 en D bij de dames.
De dubbels kwamen al spoedig op gang en de dames wisten hun eerste set vrij vlot af te ronden met 21-16. Bij de tweede set werd de druk wat meer teruggezet, maar Sarah en Liesbeth pakten ook deze set zonder verpinken met 21-19. De eerste match was al binnen, en dan nog een match die als ‘misschien’ in het boekje stond. Peter en ik mochten het C1-team aanvechten. Het bleek een goede keuze te zijn om ondergetekende in de dubbel te steken. De gezamelijke aanvalstactiek van Peter en mij verbaasde de twee Heren lichtjes en zo konden we de eerste set relatief makkelijk binnenhalen. Natuurlijk verschoof de druk in de 2e set naar Peter, maar dan kennen ze hem nog niet goed. Hoe meer druk, hoe liever. Met zijn typische achter-het-lichaam slagen had Peter geen probleem om de verdediging om te zetten naar een aanval. Winst in 2 sets: 21-12 21-19.
De 2-0 stand na de dubbels toverde al een lach op ons Inge haar gezicht. Op naar de enkels.
Peter nam het eerst op tegen Tim, de enige B2 in onze reeks. Twee keer ging het goed op tot halverwege, maar dan moest Peter lossen. Toch een sterke match gespeeld: 12-21 15-21. Ondertussen was Inge haar enkel aan het afronden. In haar eerste set had ze wat getwijfeld, maar kon hem toch nipt winnen. De tweede set had ze veel meer controle en het was ook snel duidelijk hoe dit zou aflopen. Winst met 22-20 21-15. Volgende ronde: Sarah en Kristof op het terrein gevraagd. Sarah speelde een goede aanvallende match en de kleinste van het gezelschap was duidelijk geen partij voor ons opkomend jeugdtalent: 21-7 21-4. Kristof echter had een andere kluif te kauwen. Na een eerste setwinst met 21-15, bleek dat in de 2e set onze victorpluimen in kwaliteit waren verminderd, een kostelijke match als de pluim om de 3 punten gewisseld wordt. Na de rust op 11 kwam er een discussie of de stand nu 11-6 of 11-8 was, en er werd besloten om helemaal opnieuw te beginnen. Hierdoor was Kristof even van zijn melk en verloor de set met 12-21. In de derde set had hij zich echter weer volledig in de hand, en op magische wijze bleven de pluimen weer intact. Winst met 21-6. De eerste drie-en-half setter van dit seizoen.
En daarmee stonden we 5-1 voor. Het was gebeurd, de 2 punten waren binnen. Maar de mix moest nog gespeeld worden. Toch nog eens alles op alles zetten. We hadden de smaak immers goed te pakken.
Inge en ik namen de eerste mix op ons tegen B2-C2 koppel. Beide sets werden de hele tijd nek-aan-nek gespeeld, niemand loste meer dan 2 punten om dan weer in te halen. Maar zoals het vaak bij ons Inge is, konden we op de moment dat het ertoe deed, doorduwen. Winst in 2 sets met 24-22 21-19. Kristof en Liesbeth hadden hun eerste match samen van dit seizoen. Er zat geen druk meer achter, maar toch speelden ze alsof alles er nog vanaf hing. Ook 2 spannende sets, maar BCD was goed bezig deze avond en ook hier kon in 2 sets overwonnen worden: 21-19 25-23.
Nadien hadden we zelfs de hele cafetaria voor onszelf, Walter had ne dag congé. Erg vonden we dat niet, dat mag gerust nog eens herhaald worden. Alleen spijtig dat we niet aan de pizza’s en de croques konden …
Een sterke score: 7-1 winst. Het gebeurt zelden in deze reeks. Blijkbaar was het een goede keuze om de opstelling te veranderen. Zoals ik al zei: het tij is aan het keren, en BCD rijdt boven op de golf!
Goe bezig 2G! En bedankt aan de supporters.

Vervangend verslaggever,
Vince

Dit vind je misschien ook leuk...