Overlast te Zaffelare

2G speelde afgelopen zondag voor behoud in de reeks tegen Flying Shuttles in Zaffelare, en dat zullen ze daar geweten hebben …
Ondanks een betere 2e seizoenshelft bevonden onze helden zich toch in een ietwat penibele situatie. Na 10 wedstrijden bengelde het lot van 2G in 3e prov. aan een fijne draad. Deze match ging alles beslissend zijn. Verliezen geen optie, gelijk spelen te ingewikkeld, dus het plan was simpel. We gingen gewoon winnen. Altijd een goede mentaliteit om aan een wedstrijd te beginnen.
De helden van dienst waren de vaste crew, met Liebeth op de supportersbank (door een recent argument over de scherpheid van glas …) en Peter die de wedstrijd niet kon halen. Invaller en reddingscrew van dienst was David (op basis van zorgvuldig overwogen CV, werd voorgenoemde geselecteerd door ervaring in het winnen van essentiële matchen op het einde van het seizoen, in dienst van 2G. Onze excuses aan andere applicanten en sympathisanten).
Bovengemelde invaller en ondergetekende trapten met veel enthousiasme de match in gang. De tegenstanders speelden niet slecht, maar een double-D team was niet opgewassen tegen de B2-C1 combo van BCD. Een snelle (en verpletterende set) werd toegediend. De dames – Inge en Sarah – hadden het iets moeilijker. De tegenstander had een dominant aanvallend spel en de rollen konden moeilijk omgedraaid worden. Geen zorgen dames, dit was de opwarmronde.: 1-1
Over naar de enkels, waarin BCD meestal overheerst en deze keer was dit ook niet anders. Spijtig genoeg konden we de formidabele Peter niet opstellen om als 1e man onze eer te verdedigen, maar David had te kennen gegeven dat hij – als het niet anders kon natuurlijk – deze last wel op zich wou nemen. Een eerste gezwinde set, werd gevolgd door een set op hoog niveau, maar toch een mooie winst in 2 sets. Inge wou het natuurlijk ook graag spannend maken, zo kennen we onze ploegkapitein: het is niet plezant als je te veel punten voorstaat, dus mooie nipte sets, daar gaan we voor. Een zeer goede C2 Dame van Flying, maar niet goed genoeg. Mooie matchwinst van Inge.
De (quasi) ongeslagen Kristof mocht dan aantreden en – zoals we het van hem gewoon zijn – begon hij aan de partij onopgewarmd. Kwestie van de lat niet te laag te leggen. De eerste kwam goed binnen, maar de tweede werd met verlengingen nog afgenomen. Na veel gekreun en gevloek, kon een lange en zware match toch winnen voor Kristof worden afgesloten. Stiekem verdenken we hem ervan om dit expres te doen … een klinische afkeer van 2 sets als oorzaak?
Sarah had een gelijkaardige wedstrijd. Tegen een zeer sterk spelende D-dame waren ook 2 sets niet voldoende, maar de boodschap was blijven plakken – blijven druk zetten – en de wedstrijd bleef op het einde in de controle van ons eigen jeugdtalent. Groot was de vreugde van ploegkapitein Inge (De zucht van opluchting veroorzaakte een kleine windhoos op de parking en speelplein aan de sporthal in Zaffelare centrum. Krantenartikel las: Meerdere minderjarigen gedwongen te schuilen op klaarlichte en zonovergoten dag voor onverklaard windfenomeen.): 1-5 voorsprong, de winst was binnen.
Over naar de gemengde wedstrijden. het gevoel van euforie draagde bij aan de sterke speelstijl van die avond en zorgde voor nog 2 stevige matchen die beide in het voordeel van BCD konden beslecht worden. Inge en ikzelf hadden een hele kluif aan een sterk aanvallende heer, maar ondergetekende had ook nog wat trucjes achter de hand. Ook Kristof en Sarah konden ondanks serieuze tegenstand de match naar hun hand zetten, uiteraard wel in 3 sets, want 2 sets daar doet Kristof niet gauw aan mee …
Eindresultaat: een verpletterende 1-7.

Een bittere pil voor Flyng Shuttles die hierdoor de playoffs tegen degradatie spelen, maar goed nieuws voor BCD. Met nog één match te gaan, staan we safe in 3e prov. Een mogelijke 4e plaats zit er zelfs nog in, afhankelijk van de uitslag tegen Oudegem volgende zondag. Het einde van het seizoen is in zicht en BCD haalt opgelucht adem. Het is al een zeer mooi seizoen geweest.

Zeer tevreden groeten,
uw vervangend verslaggever,

Vince

Dit vind je misschien ook leuk...