2G haalt opnieuw punt tegen top 3 ploeg

Opnieuw een druk badminton weekend voor BCD met het toernooi van Merchtem en twee competitiewedstrijden op zondagavond van 2G en 3H.
Uw favoriete team 2G moest top 3 ploeg Aalsterse verteren. Het doel was opnieuw minstens 1 punt pakken. We stonden echter met een half gehandicapte ploeg aan de start, aangezien alle mannen wel van iets last hadden. We kunnen nu eenmaal niet altijd het sterke geslacht zijn. Peter had echter het meeste last door zijn rug en had gevraagd om maar één match te spelen.
De dubbels traden aan. Liesbeth en Sarah mochten het opnemen ‘Mama smurf’ Lydia en Yoko. Spijtig genoeg werd de tactiek gehanteerd om alle druk op Liesbeth te zetten. Ondanks moedige pogingen van de kleinste (en sympathiekste) van onze ploeg, slaagden het jeugdig duo er niet in om de tegenaanval in te zetten. Peter en ik hadden een rare dubbel, waarbij er langs beide kanten rare fouten en rare punten werden gemaakt. In ieder geval ging het hierdoor wel op, maar verder dan nipt verliezen, konden we het niet brengen. 0-2 achter na de dubbels.
Eerste enkel was deze week dan toch voor mij, tegen Brandon Guns. Geen relatie tot Jan Guns, behalve misschien de smash. De eerste helft van de eerste set zag het ernaar uit dat ik een makkelijke prooi ging zijn voor de sterke aanval van mijn tegenspeler, toen David er mij attent op maakte dat hij niet zo sterk beweegde. Na vele lange sets kunnen terugkomen tot een nipte set winst. Gelukkig kon ik in de 2e set zo snel doorduwen dat de kloof niet meer te overbruggen viel. Deze telt toch wel als één van mijn sterkste enkelmatchen van het seizoen. Inge was ondertussen ongeveer hetzelfde scenario aan het afwerken tegen Yoko. Ze had er al eens van gewonnen, dus kon ze het zeker een tweede keer. Wat ze dan ook gewoon deed. Een spannende eerste set, maar in de tweede was onze ploegkapitein duidelijk dominanter.
Ondertussen kon Kristof aan zijn match tegen Pascal beginnen. Als Kristof deze won, was het C1 klassement binnen. No pressure. Een moeilijke en spannende match waarbij er continu om de aanval moest geworsteld worden. Na een nipte eerste set, liet Kristof het een beetje gaan en besteedde wat meer aandacht aan het hele oppervlakte van het terrein van dichtbij te bekijken. In de derde set kon het tij echter weer gekeerd worden en de laatste 2 punten waren binnen. Dikke proficiat Kristof, nu kan jij de C1 van de ploeg zijn. Sarah was de vierde enkel aan het spelen tegen de Aalsterse (en vrouwelijke) tegenhanger van onze Peter. Een rare speelstijl, met weinig correcte technieken, maar toch alles opstofzuigen en teruggeven. Sarah maakte het haar iets moeilijker dan nodig, maar kon in twee sets doorduwen en de winst binnenhalen.
4-2 na de enkels: de minimum verwachting was behaald. Straks moeten we nog gaan geloven dat we een goede enkel-ploeg zijn.
Over beide mixen kunnen we vrij kort zijn. Kristof en Liesbeth konden geen herhaling van de enkel stunts maken en moesten in twee sets afgeven. Inge en ik hadden het ook moeilijk om onze aanval af te maken en een aantal foute keuzes en vermoeidheidsfoutjes gaven de match in twee sets weg.
Eindresultaat: 4-4. Opnieuw erin geslaagd om een punt van een top 3 ploeg af te snoepen, maar het gevoel dat er meer in zat, valt toch niet af te schudden.

We geven nog mee:
– Ondergetekende heeft een hele week naar geen pizza gekeken in voorbereiding op deze match.
– Peter heeft last van ‘hefpijnen’. (Interpreteer zoals u wilt)
– Aalsterse was aangenaam verrast door drie zakken sandwichen. Sommige mensen zijn snel tevreden … Makkelijker voor ons.
– Kleedkamerquote van de avond: ik dacht: ‘k zal mijn banaan dan maar meenemen…

Dank aan de supporters. We zien u graag volgende week voor de underdogmatch van het seizoen: 2G – Latem (1e in de reeks).

Verkrampte groeten, met het bijhorende schotelvod gevoel,
Vervangend verslaggever

Vince

Dit vind je misschien ook leuk...