De avonturen van 2G (2/4)

Deel twee van het vierdelige avontuur. Uw geliefde 2G moest door het gevaarlijke land van Aalst, wat de snelste weg ging zijn naar de bovenste regionen van 3e Prov. Alhoewel het eerste deel van de reis vlot verliep, bleek de weg toch versperd te zijn…
Zondagavond, 18uur, Aalst: Aalsterse 1G – Denderleeuw 2G. De Denderderby.
Spelers van dienst: Heren Peter, Kristof en Vince, Dames Sarah en Liesbeth. Allen paraat om de goeie kant van de vaart te vertegenwoordigen.
De dubbels gingen van start waarbij Peter en Kristof het tegen een C1-C2 koppel mochten opnemen. Het spel verliep in een stomend tempo, de pluimen vlogen met grote snelheden over het terrein en ons duo slaagde er opnieuw in om een vlotte zege in 2 sets binnen te halen: 13-21 17-21 winst. De Dames daarentegen hadden het veel moeilijker. De klassementen stonden gelijk, langs beide kanten een C2-D koppel, maar de ervaring won het deze keer van de jeugdigheid in twee snelle sets. 1-1 tussenstand na de eerste dubbels.
Tijd voor ons sterkste punt: de enkels. Ikzelf mocht voor de eerste keer dit seizoen tegen een gelijkgeklasseerde (C1) spelen. Al snel was het duidelijk dat het niveau ook ongeveer gelijk lag, een spannende driesetter 14-21 21-14 21-18 leverde de eerste enkel winst op. Tegelijk was Sarah aan haar enkel begonnen, ook op gelijk klassement (C2) en pakte in twee vlotte sets de overwinning. Allebei een puntje gestegen. We stonden dus 1-3 voor en waren stiekem op winst aan het hopen en al een beetje op een punt aan het rekenen.
Helaas ging het vanaf hier bergaf. Kristof speelde ook tegen eenzelfde klassement, maar zat niet helemaal in zijn ritme, wat dan ook in verlies in 2 sets betekende: 21-18 21-15, niet opzij gezet, maar er zat misschien meer in. Liesbeth kreeg de meest actieve speelster van Aalst tegen zich opgesteld, een goede C2, die Liesbeth niet veel kansen gaf. Spijtig voor Liesbeth geen verderzetting van vorige week, toen ze nog punten pakte tegen een C2. Na de enkels stond het dus al 3-3, en uit de statistieken bleek dat mix de sterkere discipline van Aalst is.
Dit was ook snel duidelijk op het terrein. Peter en Liesbeth vochten voor elk punt, maar het mocht opnieuw niet zijn, verlies in 2 sets. Sarah en ik maakten het van de eerste set al veel te spannend: 24-26 setwinst, maar niet goed voor de zenuwen. In de 2e set kreeg ondergetekende wat ‘interne discussie’ met een twijfelachtige pizza die juist voor de match geconsumeerd was, wat resulteerde in een enorme prestatievermindering. Alles hing dus van de 3e set af. Het Aalsters duo nam opnieuw stevig de leiding, maar we hadden de achtervolging ingezet. Van een 17-10 achterstand konden we terugkomen naar een 20-19, maar helaas eindigde de laatste indrukwekkende rally in verlies voor uw geliefde team.
Zo eindigde match 3 in een spijtige 5-3 verlies.
De weg in Aalst werd dus geen succes voor onze dappere helden in deze moeilijke queeste, maar de moed zakt ons nimmer in de schoenen en met opgeheven hoofd gaan we volgende week opnieuw opweg naar de top, deze keer door het Lokerse Rode Land.

Vervangend verslaggever, Vince.

Dit vind je misschien ook leuk...