Een droge 8-0 gevolgd door een droge 2-14!

14 oktober 2012, een historische verkiezingsuitslag, maar ook de derde match van onze eerste herenploeg. Op het programma stond een wedstrijd tegen de tweede herenploeg van Vla-Bad. Deze gekke naam staat voor Vlaamse Ardennen Badminton (een kartelvorming van Recrean en Gavere). Als team geloven we niet in de kracht van verandering, vandaar dezelfde opstelling als de vorige 2 matchen.

De ingehuurde volleybalvrouwen zorgden voor een ongeziene kolkende Ottoy-arena. We waagden ons even in het hoofdkwartier van de NVA, luidkeels meebrullend met de overwinningskreten van ene BDW. Bij de tegenploeg hoorden we vooral: “zet die ploat af!” Ondertussen werden we op terrein 4 gehinderd door enkele ambetante, op Ikeawijze geplaatste verkiezingsbureaus. Na het uit elkaar vijzen van deze stemkottekes (merci zaalwachter Rik!) konden we mits wat vertraging beginnen aan de competitiewedstrijd. In de opiniepeilingen lagen wij ietwat voor op de heren van Vla-Bad. B1,B2, B2 en C1 tegen C1, C1, C2, D, D.

Na een uurtje spelen stond er al snel een 4-0 op het bord. De dubbels werden deze keer in een sneltrein afgewerkt, er werd slechts 1 set verloren. Joeri zorgde al snel voor de 5-0 overwinning na een magistrale vertoning: 21-3 en 21-9. Ikzelf maakte er een spannende 3-setter van waarbij ik bij 19-19 in de derde set doorduwde en ervoor zorgde dat ik nog steeds op nul competitiepunten sta. Filip kende weinig tegenstand tegen een gemotiveerde D-speler. Karel zorgde nog voor de nodige spanning door in beide sets met het kleinste verschil te winnen. Voor wie de tel kwijt is, de wedstrijd eindigde op 8-0. De ploeg zit perfect op de rails. Een mooie 6 op 6 met slechts 4 nederlagen.

In de cafetaria werd er nog duchtig nagekaart. Gene Spa, doe maar iets sterkers! Joeri en ik werden zelfs uitgedaagd tot een spelletje kickeren. Er werd kansloos verloren met 14-2 (of was het 4-2?) van Jan en Tijl. Blijkbaar speelde deze laatste nog in 2e nationale. In de terugwedstrijd graag een herkansing vogelpik?

Conclusie van de dag: de blauwen gaan hier wel met de overwinning lopen, de zwart-(fluo)gelen leiden dan toch een nederlaag.

Uw politiek sportverslaggever van dienst.

Dit vind je misschien ook leuk...