De avonturen van 2G (1/4)

Het seizoen van 2G was eigenlijk nog niet echt begonnen, maar vorige zondag zijn de dappere leden van de legendarische ploeg aan een marathonreeks begonnen. 4 weken lang zullen de onversaagde helden uit voormalig 4e provenciale trachten een zegenvierende tocht te maken door de moeilijke en vijandige wereld van 3e provinciale. Afgelopen zondag werd de eerste strijd geleverd, tegen de meest gekende tegenstanders van heel de reeks: Oudegem. De ploegen die deze club voortbrengt zijn van heinde en ver gekend met een reputatie die hun vaak voorafgaat, maar 2G liet zich niet intimideren, zelfs niet toen de ploegkapitein twee weken terug op een andere queeste zware verwondingen opliep. Gelukkige kon Hashini uit de eerste strijdmacht der gemengden optreden als secundant.
En zo kwamen wij de arena binnen: in de ene hoek waren volleyballers classificaties voor het zonnestelsel kampioenschap (of iets in die trend) aan het spelen, en dat liep een beetje uit (gepaard met de noodzakelijke geluidsoverlast). En in de andere hoek stonden de ruïnes van de afgelopen verkiezingen. Nog niet verkozen en ze ruimen hun rommel al niet op. Waar moet het met de politici toch naartoe?… Toen de zon al wat lager aan de hemel stond en de trouwe arena-wachter de achterblijfselen wat uit elkaar had getrokken, konden wij toch van start gaan.
De eerste strijders waren Hashini en Liesbeth, die het opnamen tegen Brende en Famke, en Peter en Kristof, die de uitdaging van Yoni en Filip aannamen. Peter en Kristof stapten vol moed en zelfvertrouwen op het terrein en konden de eerste dubbel in 2 stevige en krachtige sets veilig stellen: 21-16 21-17, zoals het de Heren van 2G betaamt. Op het andere veld was het een ander strijdtoneel. Liesbeth en Hashini waren erin geslaagd de eerste set te winnen met een nipte 22-20, maar werden dan teruggeduwd door de tegenstanders die een sterkere aanval op poten konden zetten. Hiermee waren onze stijdlustige deernes absoluut niet verslagen en boden nog aanzienlijke weerstand. Maar helaas, het mocht niet zijn. Met een eervolle, en spijtige, 19-21 stond het 1-1 na de dubbels.
Als volgende discipline kwamen de enkelaars op het strijdtoneel, met de volgende duels: Vince – Yoni, Hashini – Brenda, Kristof – Yannick en Liesbeth – Famke. Het eerste Heren duel was er één dat al meerdere malen gespeeld geweest is. Beide partijen wisten dat het waarschijnlijk in drie sets ging beslist worden, en aldus geschiedde: 21-17, 19-21 en 21-14. De boodschap hier is: kalmte is een deugd. Het tweede duel onder de Dames was sneller beslist. Hashini moest het tegen de meer ervaren Brenda afleggen in 2 sets, waarbij ze toch 14 en 16 te pakken kreeg. Ondertussen had Kristof het eerste strijdterrein opnieuw begeven en zette zijn trend door. Kort en krachtig winst in 2 sets: 21-10 21-17. Liesbeth mocht aantreden voor de laatste enkel, met behoorlijk wat druk op de schouders, de kansen op winst werden er namelijk niet groter op. Maar Liesbeth gedroeg zich zoals een echte Dame van 2G en keurde de druk geen gedachte waardig. In de eerste set wou geen van de dames een punt toegeven aan elkaar, de shuttle mocht bijna om het punt van de andere kant vertrekken. Een spannende setwinst van 21-19 was het resultaat. De tweede set was echter andere koek, opnieuw ging het spannend op, maar Liesbeth begon het spel door te krijgen en nam duidelijk het voortouw, waardoor Famke de rest van de set in achtervolging moest. Een goede match van onze kleinste held: 21-19 21-15.
Alleen nog de mix en we stonden 4-2 voor, het eerste punt was zowieszo al binnen.
De verenigde krachten van Peter en Liesbeth namen het op tegen die van Yannick en Famke. In de eerste set konden onze 2G’ers hun spel doordrukken en wonnen relatief makkelijk. Maar zoals het ons meestal afgaat, bleek dit in de 2e set een ander verhaal en kwam er een legendarische 3e set. Opnieuw te spannend om met een zwak hart naar te kijken, maar helaas, ons dapper duo moest het op het einde zeer nipt afgeven: 21-11 15-21 19-21. Het kwam dus op Hashini en mij aan om de winst veilig te stellen, een chance dat we hier niet van op de hoogte waren. We namen het op tegen gereputeerde mixster Brenda en haar compaan Filip. Wij hadden echter in Tielt een goede les gekregen in mixen op C1 niveau en hebben de opgedane kennis trachten toe te passen. Met succes. De eerste set was opnieuw een set van aanklampen en punt per punt pakken. Een zucht van verluchting ging dan ook door ons als de shuttle op grond viel op 21-19. Hashini was echter wakker geworden en liet nog eens zien wat ze kan als ze in vorm is: een allesverslindend spel waarbij de shuttle liever in het net vliegt dan de furie van Hashini onder ogen te zien. Zo haalde ze al 6-0 voorsprong zonder dat haar mixpartner aan de pluim kwam (geen problemen mee btw …). Agressief spel, goede keuzes en goedgeplaatste pluimen vatten de set samen. Winst in de set met 21-6. Cum laude Hahini.
Eindstand: 5-3 winst. De eerste punten voor 2G zijn binnen. De opmars is begonnen. Volgende week deel 2/4: Aalsterse 1G – Denderleeuw 2G.

Getekend, vervangend verslaggever Vince

Dit vind je misschien ook leuk...