2de overwinning voor Denderleeuw 3H

Zondag 7 oktober 2012, Denderleeuw, dit was het tijdstip en plaats waarop de jeugdige 3de heren ploeg hun 3de match zou spelen (Ja, ik rekening mijzelf hier ook nog bij ;-p).

Jeroen L en Filip  namen de eerste dubbel voor hun rekening. Op papier zou dit een gelijkopgaande match worden. De eerste set werd gewonnen met 21-11. Bij 8-10 in de 2de set maakte een van de tegenspelers een verkeerde beweging, wat resulteerde in een spierscheur. Eerste dubbel gewonnen, spijtig genoeg door een opgave van de tegenspelers.

De tweede dubbelwedstrijd, gespeeld door Jeroen L en Willem, werd gewonnen met 21-12 en 21-15.

In tussentijd werd op het veld ernaast de derde dubbelmatch gespeeld door Jeroen S en Willem. Deze match werd gewonnen met 21-14 en 21-18.

Na enige tijd neergezeten te hebben op de bank begonnen Sander en Filip aan hun dubbel. De eerste set was gelijkopgaand maar werd verloren met 22-20. Tijdens de pauze kwam Joeri erbij staan om maar 1 tip te geven: “AANVALLENDER SPELEN”. Niet getreurd er zouden nog 2 sets volgen, dit wisten Sander en Filip wel zeker ;-p. Zo gezegd, zo gedaan, aanval was al wat de 2de set sloeg. De 2de set werd eenvoudig gewonnen met 21-10. De bordjes stonden weer gelijk, dus was er nog maar 1 ding te doen en dat was de 3de set binnen halen. Deze ging gelijk op tot 10-10, maar daarna besloot Sander om zijn prachtige verdediging om te buigen in een nog betere aanval. Op 20-13 kregen we een matchpunt, maar we hadden er toch 3 nodig om de match te kunnen beeindigen.

Voor de derde en vierde dubbel werd er gekozen voor een mengeling van jeugdigheid en ervaring, wat een mooi resultaat opleverde en dus zeker voor herhaling vatbaar.

Met de 4 dubbel matchen afgewerkt te hebben was het tijd om aan de enkel matchen te beginnen, met een vrij geruststellende voorsprong van 4-0.

Deze laaste 3 enkels werden eerst gespeeld door Jeroen S, en de broertjes Willem en Sander. Dit omdat de tegenspeler van de eerste match nog een klein hongerke had te stillen met een lekkere boterkoek.

Jeroen speelde een zware 3-setter maar kon deze niet naar zich toe trekken en verloor deze met 19-21, 21-19, 13-21. Na de match sprak hij de woorden “Volgende keer is de match voor mij”, zo mag ik het horen, fighting spirit Jeroen.

Willem won zijn enkelwedstrijd 21-19 en 21-16, de overwinning was dus na de 6de match al een feit. Sander kon de prestatie van zijn broer niet evenaren en moest zijn meerdere herkennen met 16-21 en 14-21.

Op naar de 4de en laatste enkel van de avond, deze werd op gang geslagen door Filip, maar werd op 17-7 abrupt beeindigd door een liesblessure van de tegenstander.

De ontmoeting werd gewonnen met 6-2 en is de 2de overwinning op rij voor de 3de herenploeg. Op naar de 3de overwinning? Mannen?

Wat hebben we vandaag geleerd?

– Appelcake van den okay is een welverdiend geschenk voor een mooie overwinning.

– Mengeling van jeugd en ervaring werpt zijn vruchten af.