Een perfect parcours voor 1H…

Het laatste verslag van Denderleeuw 1H dateert ondertussen reeds van 18 november. Ondertussen werden er in sneltreinvaart 5 wedstrijden afgehaspeld. Een kort overzicht van onze belevenissen.

Zondag 2 december: Denderleeuw 1H – Drive 4H

Denderleeuw 1H nam het op tegen Drive 4H, laatste in de stand. Rode hond Joeri was terug uit ziekteverlof. The fab four kende een ongeslagen seizoensstart. Drive trad aan met 3 C1’s en 2 D’s, een mogelijke hapklare brok dus.

Joeri en ik kenden een vlotte eerste set, slechts 6 punten werden verloren. In set 2 stond er plots ook 20-7 op het scorebord, de pluimenmachine stokte nog even waardoor Drive nog kon milderen tot 21-12. Karel en Filip, tot nu toe ongeslagen als dubbelkoppel, kenden eveneens geen genade met de tegenstand. 2-0.
De volgende dubbelwedstrijden konden reeds 20 minuten later van start gaan. Daarin kwam het in de dubbel van Karel en Joeri tot een ‘hup’-discussie. De tegenstanders vatten deze hup aan als out of stop of … In het badmintonvakjargon van Joeri betekent dit: “Tis aan u! Meppen op die pluim!” Mits wat discussie werd het punt opnieuw gespeeld. De match werd al bij al vlot binnengehaald. In de andere dubbel kwamen Filip en ik slechts traag op gang. In set 2 werd er een tussensprint ingezet, 21-6! Ook set 3 werd gewonnen. 4-0!

Joeri zorgde al snel voor de 5-0. Opnieuw bleek echter dat de sterke mannen van de tegenploeg op plaatsen 2 en 3 stonden. Ikzelf moest in 3 sets het onderspit delven. Filip kon de wedstrijd in 2 sets beslechten, dit echter met weinig overschot. Karel stuurde ploegkapitein Tom van het kastje naar de muur. 7-1.

Een paar weken eerder werd er nog met 8-0 gewonnen van VlaBad, maar achteraf bleek de tegenstander ruimschoots te sterk te zijn in het achteraf “kickeren”. Een tweede poging werd ondernomen tegen Tom en David. Een tweede, iets minder zware nederlaag was een feit. Conclusie: er is een negatieve correlatie tussen het badmintonniveau en het kickerniveau. Hopelijk mogen we nog vele kickerwedstrijd verliezen!

Zondag 23 december: Genste 4H – Denderleeuw 1H

Vlak voor Kerstmis werd de laatste match van de heenronde gespeeld, een verplaatsing naar Mariakerke. Mits een nieuwe overwinning konden we 4Ghent reeds op 4 punten zetten, maar daarvoor moesten we eerst voorbij een mengeling van C1’s en C2’s. Joeri en ik speelden al betere dubbels, maar konden de match toch in 2 sets beslechten. Karel en Filip maakten er een marathonmatch waarbij ze in set 3 het laken naar zich toe trokken. De overige dubbels werden eerlijk verdeeld waardoor er een 3-1 tussenstand op het scorebord prijkte.

Joeri kende (opnieuw) weinig problemen met zijn tegenstander. Ikzelf had het vooral in het tweede deel van elke set knap lastig tegen toch wel een sterk spelende Stijn. Filip kon niet overweg met het jonge geweld van Lorenzo die in een goede dag toch wel eerder neigt naar B2-klassement… Karel tenslotte, hij won.

De après was er eentje van caloriebommen tot en met. De sympathieke heren van Gentse 2H boden ons reeds een symbolische sandwich aan. De nog meer sympathieke heren van Gentse 4H boden ons een heerlijke chocoladetaart aan, wat een caloriebom! En als dat nog niet genoeg was, werd er een korte uitstap in de Overpoort gemaakt, Snack Tosi! Deze opeenvolging van overheerlijke caloriebommen zorgde toch wel voor enkele maagklachten bij onze vierde man the day after.

Zondag 6 januari: Drive 4H – Denderleeuw 1H

Een druilerige zondag vlak na Nieuwjaar, iedereen prefereert dan om gezellig thuis te zitten, bij voorkeur de Kerstkalkoen en de Nieuwjaarsfazant aan het verteren in de luie zetel. Niets van dat! Wij gingen competitie spelen in het ‘naburige’ Dendermonde. Tot onze grote verbazing kwamen we terecht in een volledig lege sporthal. Mondjesmaat sloften de tegenspelers de sporthal binnen. Dit zou wel eens een makkelijke avond kunnen worden. Drive 4H speelde immers met een veredeld B-viertal. De match begon om 18u20. 16 sets en 1u10min later stond de 8-0 op het scorebord te pronken. Er werden net geen dubbel zoveel punten gemaakt. Nadien werden we nog getrakteerd in café De Drie Klokken. Deze typische bruine kroeg typeerde zich door: een ongeziene omgekeerde kerstboom die er waarschijnlijk op dag van vandaag nog steeds aanwezig is. De tijd is hier waarschijnlijk even blijven stilstaan, weliswaar in het jaar 1960. Op naar de beschaving…

Maandag 28 januari: VlaBad 1H – Denderleeuw 1H

Een uitstapje naar Oudenaarde staat gelijk met een uitstapje naar het mooie domein van de Recrean. De badmintonsporthal bestaat uit 5 veldjes (of zijn het er nu 4?). Het linkse en rechtse terrein kunnen niet gebruikt worden voor competitie, wegens te dicht bij de muur. Het tweede van rechts bevat een irritante boebel. Dus de competitie gaat steevast door op de overige twee terreinen. Badmintoncharme op en top!

Joeri en ik kenden opnieuw weinig problemen met de tegenstand. Karel en Filip kenden een moeilijke start, maar schakelden uiteindelijk een versnelling hoger in set 2 en 3. De dubbel van Filip en mezelf was niet meteen het mooiste kijkstuk, toch werd er in set 2 een bangelijk punt gespeeld. Even schetsen: de tegenstander smasht in het midden, Filip en ik willen tegelijk slaan. Filip slaat vervolgens mijn racket uit mijn handen die net buiten het veld vliegt. Er worden een aantal slagen naar Filip gespeeld. Net op het moment dat ik mijn racket opraap en klaar wil staan aan het net geeft Filip een lel van een smash. Punt en set 2 is binnen. Wat een onemanshow! Een comfortabele 0-4 voorsprong na de dubbels mocht ons geen problemen meer opleveren.

En zo geschiedde, de enkels werden één voor één in makkelijke 2 sets afgehaspeld.

Zondag 3 februari: Denderleeuw 1H – Gentse 4H

Na een mooie 16 op 16 stond er alweer een volgende wedstrijd op het programma, de eerste thuiswedstrijd van de terugronde. De 4e ploeg van Gentse was onze tegenstander. De heenmatch eindigde op een 2-6 overwinning. Winnen was een must om zo de tegenstanders op ruime hoogte te zetten.

Een originele opener voor de dubbelwedstrijden is moeilijk te vinden. Joeri en ik kenden namelijk opnieuw weinig tegenstand. Een schamele 16 puntjes werden door de tegenstanders gesprokkeld. Met uitzondering van onze eerste dubbel van het seizoen, werden alle dubbels perfect afgerond. Karel en Filip besloten er een 3-setter van te maken (het zou niet de laatste zijn van die avond) die na een aarzelende start in ons voordeel werd beslecht. Joeri en Karel namen het op tegen de Jeroen’s, beiden degelijke C1’s. Een nipte overwinning in 2 sets voor de onzen was het resultaat. Filip en ik kozen voor een overwinning in 3 sets (alweer). Opnieuw een 4-0 voorsprong na de dubbels. De Cadzand-ploegtraining aan het begin van het seizoen heeft duidelijk zijn Hollandse vruchten afgeworpen!

Zelfde gevoel als bij de openingszin bij de dubbelwedstrijden. Joeri kende namelijk opnieuw weinig tegenstand. Ook hier werden een schamele 16 puntjes gesprokkeld door de tegenstand. Sterkste man, Jeroen VH, stond op de tweede plek. Een totaal onbekende speler voor me. In de eerste 2 sets kon ik enkel wat aanklampen door de toch wel hoge foutenlast bij de tegenstander. In de laatste set kreeg ik een mooie badmintonles op mijn doos. Mits het uitblijven van de vele foutjes kan dit een sterke speler worden. Filip besloot om zijn set 7, 8 en 9 van de avond te spelen. Marathonman Filip kon ook deze 3-setter winnend afsluiten. Karel tenslotte, hij won. De groene balk komt nu wel heel dicht bij.

De kloof op eerste achtervolger 4Ghent bedraagt nu al 9 punten. Na de wedstrijd werd er nog een overheerlijke spaghetti genuttigd. Bedankt Walter voor deze overheerlijke maaltijd!

Zondag 3 maart 2013:

4Ghent 2H verliest zijn wedstrijd van Pluimplukkers 7H met 5-3 cijfers. Het rozenbroeken-mirakel is geschied! Met nog 3 wedstrijden te spelen, bezorgt een onoverbrugbare voorsprong van 7 punten ons de titel in 3e provinciale C. Volgend seizoen spelen we een reeks hoger!

Zie hier het klassement: http://badmintonvlaanderen.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=93C46338-1469-47D2-8B71-4CB6AC2E2BC5&draw=6

Dit vind je misschien ook leuk...