De avonturen van 2G: de terugkeer van de Kapitein (4/4)

Vorige zondag speelde 2G nog eens thuis, deze keer tegen Latem. De ploeg was zich al bewust van deze geduchte tegenstander, vooral de aanwezigheid van een B1 dame gaf reden tot lichte ongerustheid. Een tactische opstelling was dan ook nodig. Bij de heren waren het Peter, Kristof en ik die speelden en bij de dames waren ze maar liefst met 4: Hashini, Sarah, Ashanti en de terug-uit-blessure-ploegkapitein Inge. Het beloofde een interessante match te worden.
Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de dubbels, waarbij Kristof en Peter het tegen het C1-C2 duo opnamen van Latem. Zoals we al gewend zijn, doen we het dit jaar vooral in drie sets, en ook hier geen uitzondering. Drie spannende sets om te avond mee te beginnen: 21-19 15-21 15-21 Spijtig genoeg niet in ons voordeel: slecht voor de zenuwen, goed voor de adrenaline. Sarah en Hashini hadden het minder getroffen, aangezien B1 dame Jana besloten had de DD te spelen ipv mix 1. In de eerste set werd er wel goed gespeeld en zeer goed aangeklampt, zelf een matchpunt werd weerhouden. In de 2e set kwam het B1-C1 duo echter wat sterker opzetten: 20-22 14-21 verlies, toch goed gespeeld van de dames tegen een duidelijke overmacht.
0-2 achter, niet getreurd, niets verloren, we gaan voort met de enkels.
De Herenenkels waren op gelijke klassementen, dus het kon alle kanten opgaan. De match van mijzelf verliep minder vlot dan gehoopt en ook ik kon de dominerende trend van 3 sets niet weerstaan: 17-21 21-17 21-19 verlies, net niet goed genoeg. Kristof daarentegen kon zijn belofte wel waarmaken, ook in 3 sets uiteraard: 18-21 21-12 21-15 een mooie overwinning en het eerste punt voor 2G.
De Damesenkels waren andere koek. Hashini mocht het strijdperk betreden tegen de B1 dame, met de nodige zenuwen weliswaar, maar Hashini speelt altijd beter als ze op papier in het nadeel staat, zoals ze al een aantal keer bewezen heeft. En ja, ook deze avond kwam er mooi spel uit en gaf Jana zelfs een set van eigen deeg: 21-19 12-21 5-21. Toch een waardige prestatie. Sarah kreeg de D-dame van de ploeg tegenover zich, die zeer sterk speelde, maar Sarah kon haar in 2 sets van het plein sturen met 21-16 21-18. Voor de mix 2-4 achter, maar we konden nog voor het punt gaan.
In de eerste mix stond de comeback van kapitein Inge op het programma, samen met ondergetekende. Terwijl Peter en Ashanti mix 2 voor hun rekening namen. Het 2e mixkoppel met C1 Heer en D Dame bleek goed te fungeren en kon de overwinning in 2 sets nemen: 20-22 14-21. In de 1e mix begon het wat onzeker, even het matchritme zoeken, maar ging dan goed van start in de 2e set. Uiteraard moest ook de laatste match eindigen in 3 sets, waarbij de laatste nipte set nog een gewonnen match opleverde.
Einduitslag 3-5. Opnieuw spijtig, de 5 driesetters tonen aan dat het op een paar punten na er helemaal anders had kunnen uitzien. Er zit dan ook niets anders op dan al deze cijfers in de terugronde naar ons voordeel te draaien.
2 december volgt de laatste match uit de heenronde, opnieuw thuis tegen Flying Shuttles. Supporters zijn altijd welkom.

Een licht treurige groet van uw vervangend verslaggever.

Dit vind je misschien ook leuk...