Het keren van het tij …

De eerste match van de tweede seizoenshelft. Geen stress, alleen zenuwen zo gespannen als de gemiddelde boog en een onuitgesproken verwachting om de hoop niet te verliezen. Het sympathieke team uit Lokeren kwam immers op bezoek bij 2G. Zij, 2e in de reeks met 12 punten. Wij, laatstes met 2 punten. De eerste ploegtraining zat bij een deel nog in het hoofd, hopend op een beter resultaat deze keer.
Na een vertraging tot alle spelers aanwezig waren, kon er aan dit David VS Goliath scenario begonnen worden.
De mannen Kristof en Peter gingen van start in de heren dubbel tegen een koppel C1’s. Ons koppel C2’s kon een goed weerwoord vinden in de lange 3 sets die er gespeeld werden, maar moesten op het einde toch een aantal puntjes laten liggen (15-21 21-17 21-17). De eerste wedstrijd was zeker in lijn met de rest van het seizoen: net niet.
De dames Inge en Sarah stonden ook stevig paraat en lieten de spanning van de match druipen. De eerste set ging het nek aan nek op, in de tweede set konden onze dames een agressiever spel opzetten en zag de tegenploeg even geen oplossing, maar ze kwamen terug in de 3e set om opnieuw geen 3 punten van elkaar te wijken. Inge-Sarah deden echter wat de mannen niet konden: doorduwen op het einde van de 3e set. Winst voor onze dames (20-22 21-11 21-19).
1-1 na de dubbels, niemand zei iets, maar er was een kleine flikkering in de ogen van de ploegkapitein.
Enter de enkels. Mijn enkel was deze keer niet tegen een B2, dan stelden we het maar met een C1. Een match met veel fouten van 2 kanten, zo gaat het toch nog op. Winst in twee sets (21-14 21-18).
Ondertussen was Inge haar match tegen jeugdtalent Justine aan het spelen, onderdeel van de beruchte familie Penneman. Het bleek al snel waarom, Inge had een moeilijk weerwoord op de technische capaciteiten van de tegenstander en moest in 2 sets toegeven.
2-2 is toch al geen 0-4, alles was nog goed mogelijk.
Tweede ronde enkels. Kristof mocht het opnieuw tegen dezelfde C1 opnemen als in de heenronde. De match die eruit voort kwam, was een bijna exacte spiegeling aan de vorige match. Kristof kwam in de eerste set wat te kort, maar maakte dit ruimschoots goed in de 2e set door een niveau hoger te spelen. Om vervolgens in de 3e set de leiding te nemen en niet meer af te geven. Goed gedaan zou ik zo zeggen (11-21 21-17 21-14).
Het veld ernaast was Sarah haar tegenstander aan het laten zien wat ze dit seizoen al bijgeleerd heeft. Een sterke match, winst in 2 sets (21-11 21-18).
Na de enkels staan we dan ineens 4-2 voor. De vreugde is al groot na het einde van Kristof zijn enkel. Op voorhand was gezegd dat we per se voor de 4-4 moesten gaan, maar nu lag winnen ook binnen de opties. Luidop durfden we het echter niet zeggen.
Zo begonnen we aan de mix. Liesbeth was terug van strafkamp genaamd Examens en nam met Peter de 2e mix op hun. Het koppel had al twee maand niet meer kunnen oefenen en was niet opgewassen tegen de uitdaging die op het veld stond. Inge en ik hadden echter wel meer met elkaar getraind, maar ondanks een relatief sterk spel, konden ook wij niet doorduwen. Verlies in 2 sets (16-21 18-21).
Het oorspronkelijk doel is gehaald: 4-4, het punt is binnen. En dat tegen een ploeg als Lokeren. Een pluim voor het team. Door deze prestatie zijn we gestegen naar de voorlaatste plaats en komen binnen bereik van nummer 5 Gentse en nummer 4 Oudegem. Watch out, here we come!

Vervangend Verslaggever 2G,
Vince

Dit vind je misschien ook leuk...