Derde overwinning op rij voor 2H

Gisteren was de thuiszaal het toneel voor de derde match van de onversaagde mannen van 2H. Deze keer waren ze zelfs voltallig: 6 stoere bonken om te tegenstander naar huis te intimideren! (of iets in die aard …)
Lokeren was het slachtoffer van dienst en vol goede moed – onwetend over hun lot – kwamen ze de sporthal binnen. Het was een gedeelde jeugd/ervaring ploeg, wat vaak een gevaarlijke combinatie is. Het talent van de jeugd en de kennis van een aantal oude knarren. De eerste twee dubbels gingen van start en maakten meteen de trend voor de rest van de match. Yves en ikzelf speelde de eerste dubbel, maar waren nog niet goed wakker en geraakten slecht op gang. De tegenstander was zeker niet slecht, maar we konden beter. SPijtig genoeg moesten we de eerste dubbel afgeven met 21-23 20-22. Op het terrein ernaast deden Wouter en Joeri het beter. De mannen dachten: we spelen maar 2 matchen vanavond, dan met zoveel mogelijk sets! Ze maakten er een spannende driesetter van (21-15 19-21 22-20), spannend tot op het laatste moment. Stand 1-1. De volgende dubbels traden aan: Jeroen en Filip hadden er zin in, want ook zij maakten er drie spannende sets van (21-15 18-21 21-16), hetzij met iets minder gevoel voor drama dan Wouter/Joeri. Ook zij speelden opnieuw een driesetter van formaat (22-20 15-21 17-21), maar moesten het afleggen tegen de verenigde jeugd van Lokeren. Iedereen had wel waar uit zijn geld, voor wie nog kan tellen: 11 sets op 4 matchen … Niet getreurd, niets gebeurd: 2-2 na de dubbels.
Tot hier dachten de tegenstanders waarschijnlijk dat er nog kans op hun eerste winst van het seizoen was, spijtig genoeg zouden we die hoop – vriendelijk maar stevig – de grond in boren.
Eerste enkel speelde ondergetekende (ondertussen wakker) tegen de ancien C2 van de ploeg, die ondanks de ervaring niet veel kon beginnen. Een snelle match (21-12 21-5) en een oefening in schijnspelen. Jeroen besloot echter dat hij ook voor het maximum aantal sets wou gaan en nog wat drama aan de avond wou toevoegen. Toch maakte hij het in de derde set uitgeput op karakter af tegen een gekende toernooi-tegenstander van hem (C2) (22-20 16-21 21-19): een mooie match op hoog C2 niveau van beide spelers. Yves nam het tegelijkertijd op tegen de andere jeugdspeler (D) en liet in de eerste set meteen de klappen van de zweep zien: 21-8. De tweede set kwam er meer weerstand en een tijd heeft Yves nog even moeten vechten om terug te komen en vervolgens om van 3 punten achterstand (14-17) door te stoten naar 21-17. Filip was het wachten beu en begon vol ongeduld aan zijn match. Na een snelle set stormde hij van het plein waarbij hij zijn ploegkapitein zeer stoïcijns bijna onder de voet liep! Blijkbaar is dat Filip zijn win-gezicht, wie had dat verwacht … Ook Filip vond het genoeg geweest met driesetters en maakte het mooi af: 21-10 21-14.
Alle enkels goed gewonnen, opnieuw een 6-2 overwinning erbij voor Denderleeuw. Een overwinning voor het hele team. Goed gespeeld mannen, met doorgegeven complimenten van de ploegkapitein (Werner Van Den Broeck) over het samenstellen van een sterk team. Exacte bewoordingen waren: Jullie gaan zeker voor een kans op de titel?
Wel, dat vindt den deze anders geen slecht idee.
Op naar het volgende slachtoffer: Wetteren watch out!

Uw (wakkere) ploegkapitein,

Vince

Dit vind je misschien ook leuk...