Kampioen zijn is plezant!

De competitie loopt zo stilaan op zijn eind. Met de eerste gemengde ploeg moesten we echter nog één of twee matchen vol aan de bak. Op maandag 15 april stond er namelijk een belangrijke competitiematch op het programma te Geraardsbergen in sporthal ‘De Veldmuis’. Het seizoen verliep nog niet zonder slag of stoot. Onze gemengde ploeg kende een aarzelende start met meteen een 5-3 nederlaag op het veld van Danlie. Nadien volgden er makkelijke overwinningen tegen Wetteren, VlaBad en Drive. Op 25 november was Joeri herstellende van rode hond. Geraardsbergen diende ons toen een tweede nederlaag toe. Enkele weken later kropen we door het oog van de naald in de uitmatch tegen Stekene. In de terugronde werden 4 knappe overwinningen genoteerd. Mede door het feit dat Geraardsbergen enkele steken liet vallen in de terugronde, stonden wij plots aan de leiding met een punt voorsprong op Geraardsbergen. Stekene kon echter ook nog als derde hond met de titel gaan lopen.
Een overwinning tegen Geraardsbergen zou ons de titel opleveren. Een nederlaag zou Geraardsbergen in pole position brengen voor de titel. Bij een gelijkspel hebben we nog één punt nodig in onze laatste wedstrijd tegen Danlie.

De dagen beginnen te lengen, de competitiematchen worden op ongeziene uren afgehaspeld. 21u is echt wel een laat uur. Om wat te acclimatiseren aan dit late uur, arriveerden we reeds rond 20u35 in sporthal ‘De Veldmuis’. Het plaatselijke zaalvoetbal kon ons niet bekoren, dan maar gaan omkleden in de kleedkamer. Bij het verlaten van de kleedkamer had ikzelf de deurklink in mijn handen. De sportinfrastructuur bleek ons al bijna goed gezind. De sportiviteit in mij kwam echter naar boven. De deurklink werd er opnieuw aangezet. Dirk, Luc en Bjorn werden bevrijd.
Wij speelden met ons vast vrouwentrio: de onverzetbare Inge, de leading double lady Ashanthi en de “ik-stress-graag-op-voorhand-maar-win-toch-mijn-matchen” Hashini. Dit vrouwentrio werd vergezeld van twee Bollekes. Filip keek van op de zijlijn toe.

Ikzelf voorspelde een 4-4 gelijkspel, tenzij de Geraardsbergse mannen of onze vrouwen konden verrassen. Joeri en ik speelden de heren dubbel. In deze dubbel stonden we zo goed als heel de tijd op voorsprong. Een makkelijke overwinning in 2 sets was het resultaat. De moeder-dochter tandem moest in 3 nipte sets de duimen leggen voor een B2-C1 duo. Een logische 1-1 na de dubbels dus.

Tot grote verrassing stond Dirk op heren enkel één bij Geraardsbergen. Hij had duidelijk geen zin om revanche te nemen voor zijn nederlaag tegen ondergetekende op het toernooi te Halle. Zo blijft de head-to-head dit seizoen 1-1. Joeri haalde het na een makkelijke overwinning in 2 sets. Ikzelf ging bij 10-4 even kort door mijn enkel. Gelukkig was het maar een lichte verzwikking. De match kon uitgespeeld worden na toch wel 2 makkelijke sets. In tussentijd was Inge zich in het zweet aan het werken tegen B2-dame Catherine. Opnieuw werd er niet verrast. Hashini mocht het op center court opnemen tegen C1-dame Sofie. Met knap badminton pakte ze set één met 21-18. In set 2 moest ze aanvankelijk achter de feiten en de pluim aanhollen. De foutenlast bij Sofie ging echter opnieuw de hoogte in waardoor de eerste verrassing van de avond een feit was. 2-4! Een punt was al binnen!

Gezien het feit dat de gemengde wedstrijden niet meteen onze specialiteit is, was het nog even afwachten om eventuele kampioenenkreetjes te slaken. Set 1 van mix 1 (Joeri/Ashanthi versus Dirk/Vicky) werd verloren. Set 1 van mix 2 (David/inge versus Bjorn/Sofie) werd gewonnen. Een desastreuze set van Inge en mezelf zorgden voor een 3e set. Ondertussen zagen we Joeri en Ashanthi het terrein afdruipen. Geraardsbergen bracht de stand op 3-4. Tijd om een tandje bij te steken. De eerste twee matchpunten werden nog verkwanseld. Derde keer, goede keer. De overwinning en de bijhorende titel zijn binnen. Inge en ik vlogen elkaar in de armen als een pas getrouwd koppel. We kregen al vlug het gezelschap van onze andere medespelers. Kampioen zijn is plezant!

Wat onthouden we:

–          Bij mijn weten is dit onze eerste gemengde ploeg die in de bijna 20-jarige BCD-geschiedenis kampioen speelt.

–          Er werd ons meermaals op het feit gewezen dat we geen champagne bij hadden. Onze oprechte excuses daarvoor! Wij verkopen het vel van de beer liever niet vooraleer hij geschoten is. De champagne wordt geserveerd komende zondag.

–          Bedankt ook aan alle sponsors! Vandaar even volgende vermelding. In Geraardsbergen kan je tot 00u30 op weekdagen bij Best Grill op de Geraardsbergse grote markt heerlijke pizza, pitta, durum en andere aanverwante vettigheden verkrijgen. Waarom de mensen graag pitta eten? Durum aja!

–          Voor de onwetenden onder ons, ook in Geraardsbergen staat een manneke pis. Zelfs om 2u ’s nachts doet hij nog goed zijn best om het Brusselse manneke pis te overtreffen.

Uw vervangend verslaggever,
David.

Dit vind je misschien ook leuk...