Geen puntwinst op Latem

In de terugronde van de gemengde competitie was 2G er tot nu toe in geslaagd om bij elke ontmoeting een punt te pakken, maar dit was tot we tegenover de eersten van de reeks op hun thuisveld kwamen te staan.

De hoop was hoog, aangezien Jana Osteyn (B1) waarschijnlijk met een andere ploeg zou meespelen en Nico (C1) al sinds eind januari niet meer had meegespeeld. Jana speelde inderdaad niet mee, – blijkbaar waren ze na een half seizoen tot de verbluffende constatie gekomen dat een B1 niets te zoeken heeft in 3e provinciale – maar hun C1 heer was wel terug van weggeweest. Wij moesten het deze keer zonder Sarah stellen en Kristof speelde maar 1 match, aangezien hij er al 8 achter de kiezen had die zondag.
Over de dubbels kunnen we kort zijn, net zoals de duur van de matchen: goed waren ze niet echt. Peter en ik sloegen kemels met hopen en de dames kregen ook lik op stuk. Slecht begonnen ook half gewonnen …?
Gelukkig dat we nog wat prestaties kunnen neerzetten in de enkels. Ik kreeg mijn revanche van de heenronde en kon in twee sets winnen. Inge had het iets moeilijker en kon in twee spannende sets tegen een gelijk klassement een punt halen. Kristof vond opwarmen niet nodig, eerder afkoelen en begon al snel aan zijn 9e match van de dag, die hij ook in twee sets winnend afsloot. Een aantal verwarringen over hoeveel cijfers er nu tussen 1 en 21 zitten, stonden dit gelukkig niet in de weg. Liesbeth stond tegen een aanvalsmachine van een D-dame en ondanks de vele pogingen om ze alle hoeken van het terrein te laten zien, kon er geen winst uit de bus komen. Voor wie nog volgt, het is 3-3.
De mixmatchen gingen ook niet als gesmeerd. Peter en Liesbeth maakte de eerste set nog spannen en konden in de tweede set een kleine voorsprong halen in de eerste helft, maar moesten dan het initiatief uit handen geven. Inge en ik deden ons best, maar de druk bleef maar op Inge terugkomen. Lange rallies en goede verdedigingen konden niet baten. De tweede set nog goed teruggekomen, maar in de verlengingen gestrand op 25-23.
Eindresultaat: 5-3 verlies.
Opnieuw smaakt het zeer bitter, want er viel zeker meer uit te halen. De tegenploeg viel uit de lucht toen ze vernomen dat wij op de laatste plaats vertoeven … Ook een spijtige zaak dat deze sterkste ploeg van de reeks geen overtuiging heeft om te stijgen, waardoor onze directe concurrent Flying shuttles een paar punten van hun heeft kunnen afsnoepen. Hopelijk spelen ze toch nog voor de knikkers tegen Gentse.

Vervangd verslaggever
Vince

Dit vind je misschien ook leuk...