Een positief rapport voor 1H!

Het laatste verslag dateert ondertussen reeds van 16 oktober. Ondertussen werden er 3 wedstrijden gespeeld tegen respectievelijk The Flying Shuttles 1H, Beveren 2H en Latem-De Pinte 3H. Een kort verslag…

Denderleeuw 1H – The Flying Shuttles 1H: de teleurstelling

Op zondag 20 oktober stond een thuiswedstrijd tegen de Vliegende Pluimpjes op het programma. Rond 17u45 kreeg ik een paniekerig telefoontje van ploegkapitein Joris. Blijkbaar ging het gerucht de ronde dat de wedstrijd pas om 19u zou beginnen. Gelukkig werd dit op het laatste nippertje nog ontdekt. De tegenstanders strompelden mondjesmaat toe en een halfuur later dan gepland kon de wedstrijd aangevangen worden. Op dat moment leek dit een match die moest gewonnen worden. Met 2 nederlagen en 1 winstmatch hadden zij tot dan een iets slechter parcours achter de rug.

Joeri en ik dienden Joris en Timothy hun eerste nederlaag toe als dubbelkoppel. Karel en Filip speelden een erg wisselvallige partij tegen een C1-C2-duo. De dubbel van Joeri en Karel begon aarzelend met vrij zwaar verlies in set 1. De rollen waren omgekeerd in set 2. Set 3 werd met het kleinste verschil verloren. Filip en ik speelden geen supermatch en het verlies in 2 nipte sets voelde vrij zuur aan.  1-3

In het enkelspel namen Joeri en Karel snel de maat van respectievelijk Joris en Kenneth. Filip zette de net-niet-avond crescendo verder met een verlies in 2 sets. Mijn match tegen Kevin moest dus over gelijkspel of verlies beslissen. De eerste set kon ik winnend afsluitend, de tweede ging naar Kevin. In de 3e set kwam ik door een reeks domme, vermijdelijke fouten snel 10-0 achter. Gelukkig kon er nog gemilderd worden tot 21-14. Dit 3-5 verlies voelde ietwat zuur aan. Niet iedereen bleek in topvorm te zitten die avond. In de terugronde pakken we ze! Ondertussen staat Flying Shuttles mee aan de leiding. Good job!

Denderleeuw 1H – Beveren 2H: de euforie part I

Een week later, op zondag 27 oktober werd er opnieuw thuis gespeeld tegen Beveren 2H dat met 2 winstmatchen aan de leiding stond. Het Beverse zestal trad aan met 2 B1’s, 3 B2’s en 1 C2: een zware dobber dus. Dit keer was de uitploeg wel op tijd. Door een ongelukkige opstelling konden er geen 2 dubbels tegelijk gespeeld worden.  Dan maar starten met heren dubbel nummer 1.

Joeri en ik namen het op tegen een solide spelende Ben en Stijn. We konden ons spel niet volledig doorduwen. Een verlies in 2 sets was het resultaat. Vervolgens traden Joeri/Karel en Filip/David in de arena. Joeri en Karel brachten de bordjes opnieuw in evenwicht. Filip en ik kenden een erbarmelijke 1e set. De tegenstanders kenden hetzelfde verhaal in set 2. Een spannende 3e set vol met lange rally’s werd in ons voordeel beslecht. Een onverhoopte 2-1 stand dus na 3 dubbels. Karel en Filip konden geen vuist maken tegen het 4e dubbelkoppel van Beveren.

Ondertussen was Joeri aan één van zijn betere enkels van het seizoen begonnen. De slagen zaten goed, de juiste tactiek was aanwezig. Joeri diende Ben zijn enigste nederlaag toe in competitie. 2-3! In de tweede enkel nam ik het op tegen Dirk. Beide sets waren spannend. In set 2 kon ik zelfs enkele setpunten redden. De 21-19 22-20 zorgde voor een mooie 4-2 voorsprong. Karel en/of Filip konden ons een tweede overwinning bezorgen. De wedstrijd tussen Filip en Bart werd al gauw omgedoopt als de “dubbeldekker”, een achternaammopje van Karel… Bart stuurde Filip echter wandelen. Gelukkig kon Karel wel zijn wedstrijd winnen en mochten we gelukzalig victorie kraaien! Ondertussen staat Beveren aan de leiding met slechts 1 nederlaag, juist ja tegen de onzen!

Latem-De Pinte 3H – Denderleeuw 1H: de euforie part II

Na een namiddag jeugdcup te Brakel als supporter stond ’s avonds speeldag 5 op het programma. De 3e herenploeg van fusieclub Latem-De Pinte was tegenstander van dienst. Zij hadden tot nu toe één enkel punt behaald tegen voorlaatste in de stand, Drive. Winnen was een must!

In dubbel 1 kenden Joeri en ik een aarzelende start in set 1, maar mits wat tactische wijzigingen werd set 1 nipt binnengehaald. Set 2 was nog net iets spannender: 21-19! Karel en Filip delfden jammer genoeg het onderspit tegen een sterk C1-C2-duo. In de volgende reeks dubbels verloren Joeri en Karel in 2 nipte sets van een die avond sterk spelende Bavo en Nico. Filip en ik hadden tot nu 2 dubbels gewonnen en 2 dubbels verloren. Tijd om onze statistiekbalk wat groener te doen kleuren! De eerste set ging nog verloren, maar in sets 2 en 3 vonden we het juiste niveau om de wedstrijd winnend af te sluiten. Een 2-2-tussenstand na soms wat aarzelende dubbels vormde een mooi uitgangspunt voor de enkels.

Toch maar even onze adem inhouden, want Joeri verloor voor het eerst sinds 30 september 2012 nog eens de eerste set in zijn enkel. Het werd een close-one: 22-24 voor een sterk spelende Bavo. Ondertussen had ik in sneltreintempo mijn enkel gewonnen. Lang geleden dat ik zo vlot won: 11 en 4. Joeri won set 2 ietwat makkelijker. In set 3 kwam hij ook al snel op voorsprong. Tot hij op een gegeven moment naar een onbereikbare pluim een tijgersprong/duik uitvoerde. Tegenstander Bavo dacht dat er een stuk bot zichtbaar was. Ikzelf dacht aan een gebroken hand. Het bleek gelukkig maar om een brandwonde te gaan. De zwabberende pleister hield Joeri niet tegen om de stand op 2-4 te brengen. Filip kreeg de nodige tactische krijtlijnen uitgetekend. Een vrij makkelijke overwinning zorgde voor onze 3e overwinning van het seizoen! Karel zorgde voor een 4 op 4 in de enkels!

De après-badminton bestond uit een heerlijke portie sandwiches voorzien van allerlei soort beleg. Merci mannen!

Met een mooie 6 op 10 staan we momenteel op een 3e plaats. Mits winst tegen Gentse volgende week zit er nog een gedeeld 2e plaats in…