BCD start competitie met 3 op 3

Het competitieseizoen is opnieuw van start gegaan. Met een grote aanwezigheid op het trainingsweekend in Cadzand, zijn de 5 teams van BCD er opnieuw klaar voor om het beste van zichzelf te geven. Drie van de vijf teams hebben dit al laten zien door een perfecte start te nemen: 2H, 2G en 3G konden de seizoensopener meteen met winst afsluiten, een overzicht:

De 2e Gemengde mocht de spits afbijten met een thuismatch tegen Wetteren. Dit seizoen speelt 2G spijtig genoeg zonder sfeermaker Peter, ik spreek denk ik voor de hele ploeg als ik zeg: “Bedankt Peter voor de vorige seizoenen, we gaan ons best doen om het niveau in de matchen even hoog en het niveau in de kleedkamer even laag te houden.” De rest van het team blijft onveranderd met onze ploegkapitein Inge, eredames Liesbeth en Sarah en Kristof en ikzelf als mannelijke aanvulling.
In augustus was al gebleken dat de Dames scherp uit de zomerrust waren gekomen, en dit werd meteen bevestigd door een vlotte overwinning in de damesdubbel door Liesbeth en Sarah. De Heren zijn eerder van het diesel-kaliber en hassen een spannende set te verwerken voor ook de overwinning van de dubbel naar zich toe te trekken. De enkels waren geen probleem en werden allen in 2 sets afgerond. Deze lijn kon doorgetrokken worden naar de mix en de eerste interclub werd ondertekend met een 8-0 thuisoverwinning. Een straffe start met een duidelijke boodschap naar de rest van de reeks.

Een week later mocht de 2e Heren openen in Gentse. Ook bij de 2e Heren blijft de ploegsamenstelling quasi onveranderd. De enige aanpassing is dat Yves ons dit seizoen uit de brand zal redden als betrouwbare vaste invaller eerder dan te starten in de vaste opstelling.
Onder tropische temperaturen mocht 2H aantreden voor een wedstrijd die op papier alvast in een overwinning zou moeten uitgemond hebben. Maar elke match moet gespeeld worden, elk punt gemaak. Dit bleek al snel door een hoge foutenlast in de dubbels. Gelukkig konden de mannen het tij omkeren en werden de dubbels toch in 2 sets met overwinningen afgerond. In de nkel matchen hadden de meeste zich succesvol herpakt en de foutenlast kunnen drukken, zodat ook de 2e Heren een 0-8 overwinning kon tekenen. Een goede start voor de top 3 ambitie van dit seizoen.

Afgelopen zondag mocht ook 3G hun seizoen openen op het thuisveld, strijdend tegen het noordelijke Stekene. Ploegkapitein Filip kon Jeroen, Yves en Deborah als vaste waarde opstellen, maar ook nieuwkomer Tineke die haar debuut in de BCD competitie maakt.
De heren struikelden in de dubbel over een dominerend spel van de Stekenaars, maar de dames konden in tegenstelling tot hun mannelijke teamgenoten een eerste verlies set omzetten tot een overwinning in drie sets: 1-1. In de enkeldiscipline was het meteen duidelijk dat BCD hier sterker in was en kon 3 van de 4 matchen vlot binnen halen: 4-2. De mix kon nog het verschil maken in winst of gelijk spel. De eerste mix kon vlot afgerond worden om zo de winst binnen te halen. De tweede mix werd nog een spannende driesetter, maar kon een indrukwekkende terugkomst niet omzetten naar winst. Eindresultaat: 5-3 thuisoverwinning, met een goed debuut van Tineke die hier 3 op 3 haalde. Doe zo voort 3G!

Na deze mooie opener van de 2e en 3e ploegen, wordt er halsreikend uitgekeken naar de prestaties van de eerste ploegen… Hopelijk kunnen we hier een trend zetten en gaan voor een compleet gewonnen seizoensopener. Veel succes 1H en 1G!

Dit vind je misschien ook leuk...