“The lights will inspire you!”

Zondag 22 september, eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen speelde Denderleeuw 1H de pannen van het dak in 3e provinciale. Dit seizoen mogen zij dit proberen in een reeks hoger, 2e provinciale A. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Drive 2H, eveneens een promovendus en tevens één van de ploegen die we best achter ons houden. Gezien het feit dat Karel ervoor geopteerd heeft om het seizoen te starten met een hoogtestage op één van de vele wolkenkrabbers van New York, waren we genoodzaakt om meteen een invaller op te trommelen. Hopelijk komt Karel als herboren terug onder het motto “The lights will inspire you!” Tim was invaller van dienst.

1857-big+lights+will+inspire+you

Drive 2H is een nieuw samengestelde ploeg. De mannen van Drive 1H zijn blijkbaar allen gestopt waardoor de heren van Drive 2H doorgeschoven zijn naar Drive 1H. De nieuw samengestelde 2e herenploeg van Drive bestaat uit 5 B2-spelers (allen ex-B1!) en jeugdig talent Sander (C1). Het zou wel eens een lastige avond kunnen worden…

Op heren dubbel 1 hadden Joeri en ik het knap lastig met een sterk retournerende Steven. De wedstrijd werd 2 maal met het kleinste verschil binnengehaald: 21-19, 21-19. Ondertussen stond het bij Filip en Tim 1-1 in sets. In de 3e set konden ze het laken naar zich toetrekken. Een onverhoopte 0-2 voorsprong! In de tweede sessie dubbels speelden Filip en ik een sterke dubbel zonder de onnodige dipjes. Joeri en Tim hadden het knap lastig met de ervaren Thierry welke nog steeds op een hoog niveau stond te dubbelen. Een 1-3 voorsprong leek ons een comfortabele score om aan onze favoriete discipline te starten.

Joeri nam het op tegen Steven welke tot 14-14 knap meeging met Joeri. Daarna schakelde Joeri een versnelling hoger waardoor er al snel een 2-4 score op het scorebord pronkte. Ikzelf had reeds veel energie in de dubbels gestopt waardoor ik net dat tikkeltje friste ontbrak tegen een solide spelende Peter. Vooral de scherpe drops maakten het verschil.
Het was dus aan Filip of aan youngster Tim om ons de eerste 2-punter van het seizoen te bezorgen. Beiden startten sterk en wonnen de 1e set. Vooral Tim liet de nodige klasse zien tegen toch wel een ander jeugdig talent Sander. In de 2e en 3e set kon Sander het tempo wat opdrijven en hierin zag je duidelijk de ervaring op competitieniveau de bovenhand nemen. Mooie match om als toeschouwer te volgen! Ondertussen had Filip een dipje in de 2e set. Gelukkig kon hij in de 3e set de bovenhand nemen. De eerste broodnodige overwinning van het seizoen is binnen!

Achteraf werd er gezellig nagekaart in Café ’t Vat te Denderbelle. Na café ‘De Drie Klokken’ met de omgekeerde kerstboom was er nu dus café ’t Vat. Waren aanwezig: de oudste bewoner van Denderbelle, een self touch DJ (voor 1 euro kan je 4 liedjes zelf kiezen), een slowend koppel en natuurlijk de olijke meezinger ‘Laat de zon in je hart…’ Een echte Vlaamse kroeg dus!

Leuke weetjes:
–          De 3e ploeg van Vla-Bad was eveneens aanwezig in de sporthal van Drive. In de kleedkamer stelden ze de vraag waar de sporthal is, want dat is hier toch wel groot. Voor iedereen die ooit al eens in de Recrean geweest is, moet zich eerder de vraag stellen of de mannen van Vla-Bad geen pleinvrees kennen in andere sporthallen…
–          Drie seizoenen geleden haalden we pas onze eerste 2-punter in match nummer 8. We doen nu dus al beter!
–          Geen idee waarom, maar er moest voor één keer gedoucht worden in de dameskleedkamer. Er waren enkele spelers zenuwachtig naar buiten aan het staren wanneer de damesploegen de kleedkamer, euh sporthal zouden betreden… Jammer, maar helaas, geen damesploegen aanwezig!

Dit vind je misschien ook leuk...