Even wennen

Ondanks dat 2H er al drie matchen heeft opzitten, zijn er nog geen verslagjes verschenen. Waarvoor mijn excuses en hierbij worden ze alle drie samen bekeken.

De vernieuwde versie van 2H is aangevuld met jeugdelijk talent uit de eigen ranken van BCD, na het afscheid van een aantal oudere spelers. Ondanks veel individueel potentieel betekende dit echter dat we opnieuw als ploeg moesten beginnen opbouwen vanaf de onderste trap. Daarnaast spelen we dit seizoen ook een reeks hoger, in 3e, wat voor de ervaren spelers al een aanpassing is, laat staan voor onze jeugd. De broertjes Marissens slaan 4e provenciale over en mogen meteen twee reeksen hoger spelen dan vorig jaar. Tim De Saeger maakt dan zijn debuut meteen in een moeilijke reeks, waarbij het gemiddelde niveau op C1 ligt. U hoort het al: een hele uitdaging.

Zo trokken we voor onze eerste match naar Dendermonde om de nieuwe ploeg te testen. Twee gelijkaardige teams kwamen tegenover elkaar te staan, namelijk een mengeling van ervaren spelers en goede jeugd. De volledige C2 ploeg van Drive was misleidend, veel van hun spelers zullen dit seizoen zeker een klassement hoger staan. Wat we kregen was iets compleet nieuw. We verloren alle dubbels achter elkaar. Veel kansen onbenut gelaten, een aantal keer net niet kunnen doorduwen, maar het lukte niet. Gelukkig konden we op de enkels nog wat prestaties neerzetten, waarbij Jeroen, Willem en Tim nog de nodige punten binnenhaalden. De dalvorm van onderstaande resulteerde echter in verlies. 5-3, een twijfelachtige start, waar zeker meer viel uit te halen.

De tweede match was eveneens een uitmatch, op Lokeren, één van de sterkste ploegen in de reeks. De dubbelkoppels werden gewisseld, waardoor ervaring en jeugd nu samen op het veld stonden. Dit bleek een betere combinatie. Het algemeen niveau lag al meteen veel hoger. De tegenstand in Lokeren was echter hoog en de ploeg draaide nog niet op volledige toeren. Twee gemiste kansen in dubbel en twee in enkel, waar zeer spannende 3-setters werden gespeeld. Helaas, het mocht allemaal niet zijn. Gelukkig deed onze 4e man opnieuw zijn plicht en Tim haalde de eerredder nog binnen. 7-1, ondanks een beter spelniveau.

De afgelopen match van deze woensdag was de eerste thuismatch, tegen Pluimplukkers. De Gentenaars arriveerden al wat te laat, aangezien de ploegkapitein Dendermonde in de GPS had ingesteld ipv Denderleeuw. Eerlijke vergissing? … De match werd al snel aangevat en dezelfde opstelling voor Lokeren werd gehanteerd, een mengeling van ervaring en jeugd op de dubbelterreinen. Dit bleek opnieuw een goede combo, aangezien de eerste twee dubbels opnieuw thrillers van driesetters waren, spijtig genoeg beide met 19 in de derde verloren. Ook de derde dubbel mocht niet zijn, maar de vierde werd winnend afgesloten. De C2 tandem Filip-Willem begint zijn weg te vinden naar vlottere vitesse. De enkels gingen van start en waren ook zeer nipte matchen. Jeroen sloot de eerste in een ellenlange driesetter af met winst. Filip kon zijn nagelbijter niet doorduwen, maar Willem kreeg een forfaitmatch mee, na blessure van de tegenstander vroeg in de eerste set. De vierde match werd opnieuw met de kleinste verschillen beslecht (21-23, 20-22), maar niet in ons voordeel spijtig genoeg. Opnieuw een 3-5 en geen punten.

Na drie matchen staat het 0 op 6 voor 2H, wat op papier niet bemoedigend lijkt. Maar ik zie veel onbenut potentieel, waarin we als ploeg nog kunnen groeien. We moeten onthouden dat we nog moeten wennen aan het nieuwe niveau, dat beduidend hoger ligt dan vorig seizoen voor iedereen. Het is immers geen 4e, 5e of jeugdcup. Zeker onze jeugdspelers lijken zich snel te ontwikkelen en onze meer ervaren spelers vertonen nog altijd progressie.
De komende drie matchen zal de ploegkapitein er niet kunnen bijzijn, maar desalniettemin heb ik er vertrouwen in dat het tij zal keren (met de ervaring van 2G vorig seizoen in het achterhoofd). Kort en simpel: na nieuwjaar pakken we alles!

Vince

Dit vind je misschien ook leuk...