Vice-kampioen zijn is plezant!

Onze vorige wedstrijd met de 1e herenploeg dateert al weer van zondag 23 februari 2014. In de titelmatch tegen Beveren 2H werd er nipt verloren met 5-3. Afgelopen zondag 13 april zouden we aan één punt genoeg hebben om de 2e plek veilig te stellen. Tegenstander van dienst was Gentse 3H. Zij zitten nog volop in degradatiestrijd verwikkeld. Mits het scoren van één punt konden ze hun verblijf in 2e provinciale veilig stellen.

De opwarming liet langs onze kant al uitschijnen dat het geen makkelijke avond zou worden. Joeri en ik speelden een vrij wisselvallige dubbel. De eerste set werd verloren met 26-24 na het redden van een 5 à 6 tal setpunten. In de tweede set kwamen we plots 20-12 achter, om vervolgens 9 punten op rij te maken en dus 8 matchpunten te redden. Vervolgens kwamen de Gentse heren opnieuw telkens op voorsprong. Pas bij 27-25 en het redden van zo’n 12 matchpunten kwam er einde aan de set en match. Ook Filip en Karel konden net niet genoeg doordrukken: 22-20 en 21-19 verlies. Ook dubbel 3 werd verloren na 2 korte sets. Een onverwachte 3-0 achterstand dus! Joeri en Karel konden net op tijd milderen tot 3-1 door de 3e set met 21-19 te winnen. Het kalf was dus nog niet verdronken.

Ikzelf kon al snel de score op 3-2 brengen na ongeziene onsportieve taferelen. Bij 11-5 in set 1 werd een gloednieuwe pluim simpelweg kapot getrapt. Het klagen en zagen bij de tegenstander zorgde voor simpele winst in 2 sets. Ook Joeri won zijn wedstrijd in 2 sets. De druk kwam volledig op de schouders van Filip en Karel. Karel won vrij vlot set 1. Filip verloor set 1 met 22-20 na een toch wel vrij hoge foutenlast. In set 2 en 3 kon Filip de foutenlast naar beneden krijgen en maakte hij toch wel het punt van de avond door een pluim achter de rug scherp over het net te meppen. Karel kwam ondertussen ook 20-18 voor in set 2, maar PIKO kwam langszij en kon in extremis er een 3e set uitputten. In de 3e set stond Karel steeds een paar puntjes voor tot PIKO opnieuw langszij kwam bij 19-19. Een gelukkige netpluim en een knappe rally later stond de 21-19 op het bord, gelukkiglijk in het voordeel van Karel! Een knappe remonte van ons allen! En natuurlijk stellen we hierdoor onze 2e plek veilig. In de laatste match tegen Drvie kunnen we voor een knappe 18 op 24 zorgen.

In de douche werd er al snel een nieuwe versie van het allombekende “FC De Kampioenen”-lied (of was het het Libische volkslied?) gemaakt: “1-0… 2-0… 3-0… 3-5 ja! Vice-kampioen zijn is plezant!”

Er werd snel nog iets gedronken in de cafetaria te Mariakerke, waarna we ons in geheel traditionele stijl richting Snack Tosi te Overpoort begaven. De woessies, sissies en consoorten van 3G(ays) kwamen met spijt in het hart niet meer tot het culinaire topetablissement.  De durum smaakte opnieuw overheerlijk!