Denderleeuw 1H doet het picobello!

Na een prachtige eerste helft van het seizoen met een mooie 8 op 12 werd de terugronde gestart tegen The Flying Shuttles. Zij stonden net als ons op een tweede plek met eveneens een 8 op 12. In Denderleeuw werd er nog nipt verloren met 5-3. Tijd voor revanche dus! Wij traden met het gebruikelijke viertal aan. Bij The Flying Shuttles geen Timothy, maar wel ervaren rot Patrick.

Dubbel 1 en 4 konden samen gespeeld worden. Ploegkapitein Joris koos ervoor om het sterkste duo op plek één te zetten. Dit bleek echter vooral in ons voordeel te werken. Joeri en ik wonnen set 1 vlot met 21-14. In de 2e set kwamen we 16-19 achter, konden toch nog een matchpunt verzilveren bij 20-19, maar door 3 fouten op rij stond er plots een 20-22 op het bord. In set 3 konden Joris en Kevin net iets sterker doorduwen. Op het andere terrein konden Karel en Filip de match in 2 winnende sets afsluiten. Een 13-19 achterstand werd in set 2 omgebogen naar een 22-20 winst. Puik werk! 1-1

Vervolgens werd dubbel 2 snel binnengehaald door Joeri en Karel. Ondertussen kenden Filip en ik een zwakke start. Set 1 werd kansloos verloren met 21-15. In set 2 kwamen we al snel 10 punten achter. De achterstand werd echter ingehaald en we kwamen terug tot 19-19. Vervolgens kregen Kevin en Olivier bij 20-19, 21-20, 22-21 en 23-22 telkens een matchpunt. De spanning was te snijden. Bij 24-24 gingen we er op en erover, de set werd gewonnen met 26-24. In set 3 opnieuw hetzelfde verhaal. Een hoge foutenlast in het eerste deel van de set zorgde voor een 11-6 en 14-9 achterstand. Opnieuw werd er puntje per puntje teruggekomen. Vooral bij Olivier werd de stress net iets te veel. Een spannende dubbelmatch werd deze keer wel in ons voordeel beslecht. Blijkbaar is het onze vrouwelijke talisman, Brenda, die ons geluk brengt (dixit Olivier). Wetende dat we in de heenronde 3-1 achter stonden na de dubbels, doen we nu dus een gouden zaak.

Joeri en Karel begonnen als eersten aan hun enkel. Joeri nam het op tegen ervaren rot Patrick welke nog steeds een heel degelijk niveau haalt. Zeker in set 2 was hij de evenknie van Joeri. De wedstrijd ging echter in 2 sets naar Joeri. Een gelijkspel hadden we al zeker op zak. Kort daarna rondde Karel ook zijn enkel af in 2 sets. De revanche werd nog compleet wanneer ik mijn verloren enkel uit de heenronde tegen Kevin winnend kon afsluiten. De enorm hoge foutenlast van Kevin zorgde ervoor dat er van een echte wedstrijd nooit sprake was. Filip tenslotte maakte er een spannende 3-setter van tegen ploegkapitein Joris. Deze werd jammer genoeg verloren, zodat de eerste herenploeg van The Flying Shuttles kon milderen tot 2-6. Met deze overwinning komen we op gelijke hoogte met leider Beveren 2H, die echter een match minder gespeeld hebben. Komende zondag nemen we het op tegen Oudegem, waartegen er ook thuis werd verloren met 3-5. Opnieuw tijd voor revanche dus!

Achteraf werd er nog verbroederd met de 2e herenploeg van Denderleeuw in de Gentse binnenstad. Zij haalden een knap gelijkspel tegen 2e in de stand, Pluimplukkers 6H. Het werd een supergezellige avond in restaurant Picobello met de nodige flauwe moppen en woordspelingen. Alle gesprekken werden herleid tot munt! Voor meer info kan u terecht bij Filip van 2H (en ook wel van Deborah). Een gratis heerlijke limoncello maakte de avond compleet. In de autorit werd er nog duchtig meegezongen met de nodige klassiekers. Jaja, heren van 2H, smeer uw stembanden maar bij de volgende invallersbeurt bij 1H!

867eccb5f383397b90847efa3a3ce44d