2G vlotjes over de eerste horde

BCD komt dit jaar laat op gang, half september en we zitten nog maar aan de eerste matchen voor alle ploegen.
Voor 2G was dit de uitmatch tegen Evergem om 20u00 op een donderdagavond, een beetje een ongemakkelijk tijdsstip, maar dit leverde geen grote problemen op. We waren toch een beetje benieuwd, aangezien we dit jaar in een volledig andere reeks spelen dan vorig seizoen.
Dus, we stellen aan u voor, de tegenploeg Evergem 1G: de mannen zijn allemaal C2 geklasseerd, evenals de dames, uitgezonderd één D-speelster.
Op het veld voor 2G bieden we u vandaag: “Spring-in-het-veld-Liesbeth”, “Jeugdtalent-Sarah”, “Sfeermaker-Kristof” en ondergetekende uiteraard. “Niet-zoveel-chance-Peter” zat thuis met blessure” en “Ook-niet-zoveel-chance-Inge” zat als goede ploegkapitein naar alle matchen te kijken.
Over naar de wedstrijd zelf.
op centercourt treden eerst de dubbels aan. Liesbeth en Sarah laten eens zien dat een dubbel C2 niveau zeker binnen hun capaciteiten liggen en drukken mooi hun stempel op de match. De dames van Evergem duwen wel terug, maar er is geen sprake van zorgen. Hier en daar klinkt er een rare vogel opgewekt: “Hiep-Hoi!”, als onze dames de match beslissen in ons voordeel. Kijken we even naar het andere terrein, zien we een match als een sinuscurve (of cosinus als u wilt, we doen niet moeilijk). Na een reeks quasirechtstreekse punten van Kristof en mij, volgt een reeks “meest-precieze-fouten-ooit” als de shuttle rakelings langs de lijn uit vliegt of afketst van de netband. Een kleine achterstand (15-9) in de eerste set doet het sterduo even op de tanden bijten en opnieuw een mooie reeks slagen uitvoeren, waarvan de oren van de tegenstanders nu waarschijnlijk nog fluiten. De tweede set gaat vlotter over de toonbank en de dubbels leveren een mooie 0-2 voor BCD op.
Na een kort intermezzo gaan de eerste enkels van start, goed voor het topniveau van de avond te demonstreren. Ergens weerklinkt de rare – maar vrolijke – vogel (Hiep-Hoi!), als de eerste set van ondergetekende snel wordt binnengehaald. De tweede set is een herhaling van de eerste en met 8 en 9 is de match beslist. Sarah echter, ondervindt op het einde van haar ene set een klein moment van verwarring als de tegenstander besluit dat Sarah al plots 21 punten heeft. Iemand geteld? Goed, op naar de tweede set, waarin een iets te braaf spel leidt tot een derde set, die nadien – met een beetje doorduwen –  helemaal in-the-pocket belandt.
Enter de tweede enkels. Kristof is er helemaal klaar voor (voorafgegaan door de vraag: waar neemt u het?) en maakt eveneens in 2 snelle sets korte metten met de tegenstander. A job neatly done. Aan de andere kant is Liesbeth hevig aan het strijden om te bewijzen dat C2 wel degelijk haar niveau is (zo niet beter). De eerste set moest ze uit handen geven door een aantal kleine details, die ze perfect corrigeerde in de 2e en 3e set. Mooi onder de druk uitspelen en de andere laten lopen, dat is klassebadminton. Inge slaagt er ondertussen in om op en neer te springen in een zittende positie terwijl we opnieuw ‘hiep-hoi’ horen. Mogelijk was ze op het vogeltje gaan zitten …

Voor wie de tel kwijt is: het staat 0-6 voor BCD, de overwinning staat al op het scorebord, maar de spelers zijn veeleisend en willen een 3 op 3. Geen probleem. We gaan over naar de gemengde dubbels. Sarah en ikzelf mogen eerst aantreden en kunnen de eerste set kort en bondig houden. De tegenstanders leren echter van hun fouten, maar door een veilige marge van 3 punten voorsprong te houden, was ook de tweede set geen probleem. Kristof en Liesbeth mogen dan de avond afsluiten, er worden een aantal mooie rally’s gespeeld, de druk wordt beide kanten opgeschoven, maar de BCD’ers weten het beter te verteren en dubbel zo hard terug te geven. Opnieuw winst voor 2G.
De eerste match werd beklonken met een zuivere 0-8 winst, een mooie start van het seizoen.

We geven u nog mee:
– Waar zijn ploegkapiteinen voor? – Om pleisters op rare plaatsen te plakken bij de spelers.
– Hiep-Hoi! is de roep van de Avis Felices bij situatie van stress of enthousiasme.

Bedankt voor te volgen en we hopen dat u er de volgende keer weer bij bent voor de thuismatch op 22 september tegen Smash for fun!

Plaatsvervangend Verslaggever,
Vince

Dit vind je misschien ook leuk...