Verslag recreantenontmoeting BC de Wallabies

Verslag recreantenontmoeting  BC de Wallabies, 15 september te Brakel.

We zijn er aan begonnen dit seizoen. Onze eerste ontmoeting van dit seizoen zit er op. Mario en Serge hadden zich ingeschreven bij de heren dubbel beginners. Frédérique  en Katelijn(=nieuw) bij de dames dubbel beginners. En supporter Michel (partner van Katelijn) werd opgetrommeld om een gelegenheidsduo te vormen met Davy, een locale speler, eveneens bij de heren dubbel beginners.

Zoals op elk recreantentornooi is het even afwachten hoe sterk de tegenstand zal zijn. De indelingen (beginner/matig/sterk) blijft een subjectieve maatstaf. Onze duo’s nemen zich door de band voor om 1 à 2 keer te winnen in hun categorie alvorens een categorie hoger aan te treden. Al redelijk snel blijkt dat we hoog genoeg inschreven waren;-)

Mario en Serge moeten drie keer nipt in 3 sets het onderspit delven en winnen 1 keer heel vlot. Dit duo staat garant voor veel “vlieg en smijtwerk” op het terrein.  Helaas was de foutenlast iets te hoog. Volgende keer beter.

Michel daarentegen laat in zijn eerste optreden al meteen zien dat het “nen taaien” is. Met “super Davy” (lees: iets te laag ingeschreven)  vormde  absolute nieuweling Michel (lees: speelt badminton sinds augustus 2013) een duo dat strandde op de 2de plaats in de poule. Dus vòòr ons topduo Mario & Serge. Deze bittere pil wordt snel verteerd met een prijsuitreiking, een lekker broodje smos en het nodige vocht om het uitgebreide zweten te compenseren.

De damestandem Frédérique en Katelijn deed heel hard hun best, zweten zich te pletter en verloren, meestal nipt, al hun matchen.

In de namiddag was het tijd om te mixen. Hieraan namen enkel Frédérique en Serge deel. Een duo dat al meerdere ontmoetingen samenspeelde. Helaas was ervaring niet genoeg om het te halen van veel sterkere duo’s. Er waren te weinig beginnende duo’s en ze moesten daarom een categorie hoger spelen.  Het was heel leerrijk (en zweetrijk)! Volgende keer beter.

We onthouden vooral de revelatie-Michel en de anderen hebben heel hard hun best gedaan op deze leuke ontmoeting.

Groetjes Kristof

Ps1 : Kan er iemand Michel een schonen blauwen club T-shirt bezorgen aub. De man van het podium stond er in de foute kleuren;-)

Ps2: Volgende tornooi op ons agenda is het recreantentornooi van BC de Puimstaart in Oosterzele op zondag 13 oktober 2013.

992203_10202205531286269_1088745326_n

Dit vind je misschien ook leuk...