Denderleeuw 1G start met gelijkspel

Een korte terugblik op ons eerste seizoen in 2e provinciale leert dat we met de hakken over de sloot in de reeks konden blijven. Na een miserabele heenronde werd via een sterke terugronde het behoud maar nipt verzilverd. Een nieuw seizoen, een nieuwe start, huphup voor 1G! In het tussenseizoen besloot Filip zich volledig te concentreren op de herenploeg. Ashanthi kwam ziek terug van een weekje Turkije. Na een paar wijzigingen aan de kalender wegens niet-beschikbaarheid van Joeri, mezelf, Hashini, Ashanthi, Inge of de tegenploeg; wegens september-competitieschrik; wegens enkele ambetante feestdagen in het weekend; wegens geplande reizen en wegens een poll binnen onze ploeg peilend naar de meest favoriete competitiemaand lagen er plots 5 van de 6 competitiewedstrijden op 2 weken tijd begin oktober. De vraag aan de tegenploegen om ook de matchen uit de terugronde in oktober te leggen, werd pertinent geweigerd.

Over naar de orde van de dag. Afgelopen woensdag ontvingen we de heren en dames van 4Ghent. Bij de heren alleen maar bekende gezichten; bij de vrouwen alleen maar onbekende gezichten. Door de aanpassing van het klassementssysteem is het onmogelijk om alle klassementen op te sommen. Bij deze geef ik liever de ‘range’ weer. Bij BCD gaat dit van B1 tot en met C2 (jawel ons Inge is C2 in dubbel). Bij 4Ghent is dit van B1 tot en met C1. In heren dubbel spelen Joeri en ik tegen Bert en Erwin. Naar mijn weten heb ik in dubbel nog nooit gewonnen van Erwin. De eerste set werd nipt verloren met 22-24. De 2e set werd met het kleinste verschil gewonnen. Een spannende marathonmatch werd na 3 kwartier beslecht in het voordeel van de mannen van 4Ghent. Zucht, opnieuw een nederlaag in dubbel tegen Erwin. Ondertussen hadden onze dames wel vlot de overhand gehaald tegen een B2-duo. Knappe overwinning! 1-1

De heren namen even plaats op de bank om wat uit te puffen waardoor de dames de debatten mochten openen. Inge hield de druk hoog en kon rekenen op een vrij hoge foutenlast van haar tegenstandster. Hashini had het lastig met de sterke slagen van Neelke en hield het na 2 sets voor bekeken. 2-2
In de heren enkels nam Joeri het op tegen Wouter en ikzelf tegen Erwin. Wat ik ervan hoorde is dat er bij Joeri in beide sets meer in zat. Ikzelf nam revanche voor de verloren dubbel. 3-3 op het scorebord. Het duel kon nog alle kanten uitgaan. Op mix 2 namen Inge en ik makkelijk de maat van Wouter en Nathalie. Het vele samen mixen begint zijn vruchten duidelijk af te werpen! Op mix 1 werd er op het scherp van de snee gestreden. Er werd jammer genoeg in 3 sets verloren. Het 4 -4 gelijkspel is zeker verdiend, maar ook een beetje zuur bij het verliezen van 2 lange 3-setters. Alleszins is het een knappe overwinning tegen een ploeg die uit 1e provinciale gezakt is.

Jammer genoeg geen drankje achteraf door een gesloten cafetaria. In de terugronde is den eerste er enen op onze kosten!!

Dit vind je misschien ook leuk...