Denderleeuw eindelijk op de juiste plaats

Het gemengde seizoen zit er voor 2G ook officieel op. De laatste ontmoeting was uit op de nieuwe vloer van Oudegem.
De vloer werd algemeen goed ontvangen, de sauna-achtige atmosfeer iets minder.
De match maakte voor geen van beide ploegen nog een echt verschil in verband met stijgen of dalen, dus de sfeer was zeer vriendschappelijk. Oudegem had op papier wel een sterke opstelling neergezet met ondertussen B2-dame Brenda, C1-heer Jan als invaller (dankzij onderstaande ondertussen ook verhoffen in de stand van B2) en het debuut tegen Denderleeuw van C1-dame Natalie.
Last minute veranderingen zette Kristof en Peter nog eens samen op het dubbelterrein tegenover Jan en Filip. Bleek geen slechte keuze. Beide 2G’ers waren het nog niet verleerd en konden met een mooie match in 2 sets winnend afsluiten. De dames Sarah en Liesbeth hadden het iets moeilijker tegen sterk dubbelkoppel Brenda en Natalie. Hoog boven hun klassement, maar toch sterk gespeeld.
De heren enkels van Peter en mij gaven mooi badminton weer, maar konden voor beide niet positief afgesloten worden, hoewel Peter wel de 3e set haalde die ik er niet uitgeperst gekregen heb. Lucht was het grote ontbrekende element tijdens deze matchen. De dames konden iets vlotter spelen. Ploegkapitein Inge mocht tegen Brenda wat puntjes sprokkelen op een mooie match met tweemaal 20-22 winst. Ook Sarah kon een puntje pakken tegen Famke. Halverwege de 2e set liet Famke zelfs de kreet horen: “Waar hebben jullie die verstopt?!” Ik hoor daar interesse in het jeugdtalent van 2G, maar ze weten in Oudegem dat BCD’ers trouw zijn aan hun club. Een mooie 3-3 tussenstand, zoals we wel al gewoon waren.
Op naar de mix. Inge en ik mochten tegen Natalie en Filip. Na een eerste zeer vlotte set, kregen we iets meer weerwerk, maar als we ons hoofd bij de aanval hielden, was het geen probleem. Winst in 2 sets. Kristof en Liesbeth hebben een sterke mixmatch neergezet tegen Yannick en Famke, zelfs ondanks het juist terug zijn uit blessure van Liesbeth. Ons symphatiekste lid was bijna haar voet kwijt, maar zette toch dapper diezelfde voet op het badmintonterrein om de eer van 2G te verdedigen.

Een laatste overwinning om het seizoen af te sluiten, mooier konden we het niet wensen, maar het gebeurde toch.
Door de overwinning tegen Oudegem stonden we niet langer meer voorlaatste, maar op de 5e plaats in het klassement. Bijkomende meevaller is dat Latem tegen Gentse gewonnen heeft, waardoor uw favouriete ploeg op de 4 plaats terecht komt. Op de plaats die, gebaseerd op de eigen prestaties, eindelijk de juiste is voor 2G.
Een heel seizoen vechten tegen degradatie en dan comfortabel in de middenklasse settelen. Zo ziet men maar, nooit het vel van de beer verkoepen voor hij geschoten is.

2G: u was opnieuw fantastisch, volgend jaar opnieuw een stap omhoog! 2G all the way!

Nog enkele toffe weetjes:
– Kristof staat momenteel op een 4e plaats op de spelersrangschikking in de reeks met 16 van de 23 gewonnen matchen. Op het hele seizoen heeft hij maar één enkelmatch verloren. Het C1-klassement dus meer dan waard.
– Van de 77 spelers staan de 2G’ers op de volgende plaatsen in de spelersstatiestieken: 9e Vince, 16e Sarah, 22e Inge, 42e Peter en 43e Liesbeth.
– De sterkste discipline van 2G bleek de 2e enkel te zijn, zowel bij de Heren als de Dames.
– 64.6% van de enkels werden winnend afgesloten, 29.2% van de dubbels en 41.7% van de mixen. In totaal komt dit op een mooie 50% gewonnen matchen op het hele seizoen.
– Ploegkapitein Inge kan sinds Flying Shuttles weer van een goede nachtrust genieten.
Tevreden groeten,
plaatsvervangend verslaggever,
Vince

Dit vind je misschien ook leuk...