Topstrijd resulteert in 2e plaats voor 2G

Twee vlotte overwinningen, een goed matchritme en veel zin om voor een plaats aan de top te strijden. De omstandigheden konden moeilijk gunstiger zijn voor 2G.


Met veel enthousiasme en goede moed werd er naar de ontmoeting met Gentse toegewerkt (toenmalig 2e positie). Vorige zondag mochten we in Mariakerke deze eerste topploeg ontmoeten.
Het beloofde een moeilijke match te worden, Gentse had alleen nog maar punten laten liggen tegen Latem (1e in de reeks).
De concentratie stond dan ook scherp in de dubbels en werden meteen hard tegen hard gespeeld. Zowel bij de heren als de dames was het winst in twee sets met 19 en 17. Niet veel marge op de matchen, dus opletten geblazen.
Op naar de enkels. Sarah kon haar tegenstander Elisa makkelijk opzij zetten met 4 en 10. Gelukkig no hard feelings, de dames op de bank waren immers hard aan nieuwe vriendschapsbanden aan het werken. Mijn enkel mankeerde afwerking, wat een verlies in 2 sets opleverden. Voorlopig zag alles er nog goed uit, we hadden onze twee enkel troeven nog uit te spelen.


Kristof deed wat van hem verwacht werd en kon ook in 2 sets een winst binnen slepen. Inge had echter iets meer moeite met Caroline, maar kon na een lange driesetter ook juichen.
Over de mixen kunnen we ook vrij kort zijn. Inge en ik mankeerde spijtig genoeg de afwerking op de juiste momenten, maar Kristof en Liesbeth haalden het onderste uit de kan en konden een thriller van drie sets binnen halen.

Een 6-2 overwinning bezorgde ons de tweede plaats in de reeks. Compleet verdiend als je het mij vraagt.

Gelukkig was er comfort-food voorzien om de thuisploeg te troosten: authentieke Julie's house cupcakes verschenen op tafel. Er waren zelfs speciaal mannelijke cupcakes met roze marshmellows voorzien. Zeer attent van hun.


 

Woensdag stond dan meteen de laatste match van de reeks op het programma. Een thuismatch tegen Latem-De Pinte. Een hersttitel strijd: numero uno vs numero dos.

Het was al op voorhand duidelijk dat dit geen makkelijk match zou zijn, aangezien deze ploeg nog geen enkel punt had laten liggen.


De 2G heren stormden uit de startblokken in de dubbel en konden duo James-Frederik overdonderen in twee sets. De dames hadden spijtig genoeg het omgekeerde effect en konden net geen driesetter uit de brand slepen.
Opnieuw kon ikzelf weinig resultaat boeken in de enkel match tegen James. Ondanks de recente recuperatie van zijn gescheurde kruisbanden was James nog altijd een klasse te sterk. Spijtig genoeg kon Sarah deze keer haar enkel niet doorduwen. Een titanstrijd tegen Petra eindigde met verlengingen in de 2e set. Beide dames verlieten het terrein met de kleur van overrijpe tomaten. Duidelijk alles gegeven dus.
Dit was de eerste keer dat we 1-3 achter stonden, maar er was nog geen plaats voor wanhoop, winst zat er nog altijd in.


Kristof voerde zijn taak als 2e man opnieuw uitstekend uit en kon vrij simpel een wedstrijd veilig stellen. Inge ging zelfs nog een stap verder dan Sarah en ging de driesetter aan met Stephanie. Na drie keer wisselen van matchpunt kon Stephanie op de juiste moment foutloos spelen en zo hun 4e match binnen halen. 
Alles chips werden op een gelijkspel ingezet. De tandem Kristof-Liesbeth kwam weer goed op gang en kon zo de 3e match voor Denderleeuw winnen. Inge en ik konden echter moeilijk weerwoord bieden aan het spel van de tegenstander en moesten de match laten gaan.

Een nipt en bitter 3-5 verlies, maar in de terugronde krijgen we de kans om deze cijfers om te draaien.

 

Op het einde van de heenronde prijkt 2G op een mooie 2e plaats in de reeks. Deze toppositie beloont onze groei als ploeg, het contrast met vorig seizoen kan nauwelijks groter zijn. De herfsttitel was even binnen handbereik, maar niet getreurd, er is nog een hele terugronde om te spelen.

 

2G aan de top!

Dit vind je misschien ook leuk...