En toen ging het licht (even) uit in Latem…

En toen ging het licht (even) uit in/voor Latem.

Vol goede moed begonnen we op 19 oktober 2014 aan ons 2e opeenvolgende seizoen in 2e provinciale. Zes wedstrijden later hadden we overwinningen geboekt tegen Wit-Wit 3H, Oudegem 3H, Gentse 2H, Lokerse 5H, Eikenlo 2H en De Mintons 2H. Sommige wedstrijden waren nipt, maar allen meer dan verdiend. De laatste wedstrijd van de heenronde dienden we het op te nemen tegen Latem-De Pinte 2H. Zij begonnen het seizoen uitstekend met een 8 op 8, maar in hun laatste 2 wedstrijden speelden ze gelijk tegen Wit-Wit 3H en verloren ze ietwat verrassend van Lokerse 5H. Het beloofde een spannend duel te worden. Mits winst van Latem-De Pinte zou alles weer op een zakdoek bij elkaar liggen in het klassement. Winst van ons betekende een uitstekende uitgangspositie voor de terugronde. De motivatie was alleszins groot! Ergens begin december besloten ploegkapitein David en partner-in-crime Filip de hele ploeg te trakteren mits het behalen van een 14 op 14!

Op weg naar Sint-Martens-Latem zat de sfeer er goed in. De GPS stuurde ons op de fameuze Kortrijksesteenweg rechts in net na het betere eetetablissement Kalinka. Door een paar omleidingen in de Latemse bossen arriveerden we echter een paar minuten te laat in de sporthal. Al gauw werd het excuus gebruikt dat de opwarming bij Kalinka net iets te lang duurde. Van de promotieactie 3+1 gratis werd door ondergetekende echter geen gebruikt gemaakt.

De wedstrijd zelf dan. Geen sterke 1e man Wout aanwezig, maar vervanger Bavo is zeker ook niet van de poes (wat later ook zou blijken). Bij ons natuurlijk de vaste opstelling. In heren dubbel 1 konden Joeri en ik een hele set aanklampen om dan telkens op het einde van de set als een duivel uit een doosje de set te claimen. Karel en Filip moesten in 2 sets de duimen leggen tegen Jeroen en invaller Bavo. De tweede reeks dubbels kon eveneens gelijktijdig gespeeld worden. Filip en ik haalden een hoog niveau met een klein dipje aan het einde van de 2e set. De wedstrijd werd in 3 sets gewonnen. Joeri en Karel verloren in 2 sets telkens met het kleinste verschil tegen Miguel en invaller Bavo. 2-2 na de dubbels, het kon nog alle kanten uitgaan!

Joeri had het niet onder de markt tegen een sterk spelende Thijs. In de 2e set werd een achterstand alsnog opgehaald waardoor er met 2 maal 21-17 gewonnen werd. Ikzelf mocht het opnemen tegen Jeroen. Vorig jaar speelde hij nog bij Gentse en kon ik een vreemde partij afstand nemen met 8-21 22-20 21-19. Een herhaling van dat scenario deed zich al direct voor in set 1: meteen 12-2 achter. Duidelijk de weerbots van 2 stevige dubbels. Uiteindelijk werd er nog gemilderd tot 21-17. Set 2 ging gelijk op tot 18-18 en 19-19. Een nipte 2e set werd binnengehaald. In set 3 kon ik meteen een kloofje slaan. Bij 21-16 was de consternatie groot op de supportersbanken, daar zij bij een 16-7 voorsprong zich mishoord hadden en dachten dat het 16-17 was. Oef! Het duel van de zwalpende trage pluim werd door onderstaande gewonnen! 2-4!

Het was nu aan Karel en Filip om één van beide duels te winnen. Filip wou zich alsnog ontdoen van een traktatie, alhoewel het mag gezegd worden dat luxe-invaller Bavo ook in zijn 3e duel geen medelijden had met de onzen. Na een sterke wedstrijd kon Latem milderden tot 3-4. Dan was het aan Karel en Guillaume om de badmintonarena te betreden. Guillaume had een grote foutenlast in het eerste deel van de 1e set; Karel echter in het 2e deel. Een nipte 21-19 nederlaag was het eindverdict. Karel kon zich gelukkig herpakken en kwam 20-15 voor. Bij 20-19 ging echter het licht uit en dit kan vrij letterlijk genomen worden. Door een kracht van hierboven doofden de lichten deels in de sporthal bij een smash van Karel. De consternatie was enorm. Een vreemde discussie was het gevolg. Karel dacht namelijk dat het 19-19 was. Op de supportersbanken was het niet duidelijk of er nu een punt gescoord werd of een “let” diende gespeeld te worden. Het punt werd toegekend aan Karel waardoor er alsnog een 3e set volgde. Djeezes, spannend! Daarin nam Karel opnieuw de bovenhand. Na een thriller haalde Karel het laatste punt van een lange avond binnen. 3-5 en 14 op 14!

We werden nog getrakteerd in een plaatselijk etablissement op de Kortrijksesteenweg. Kalinka was echter reeds gesloten, dus belandden we in Den Barok. Om de herfsttitel en de 14 op 14 te vieren werd er rond middernacht nog afgezakt naar The Palace in Aalst. Voor de mannen van Latem, check de website: http://www.palaceclub.be/  Alle dagen open van 18u tot 4u ’s morgens. In het weekend tot 6u. (onderstaande verslaggever is niet verantwoordelijk voor het plotseling opduiken van bovenstaande sluikreclame). Een voorgerechtje van bitterballen en loempia’s deed ons reeds watertanden. De frietjes gingen binnen als zoete broodjes. Mits het behalen van een 28 op 28 is het de beurt aan Karel en Joeri voor een traktatie in het Hof van Cleve!

Ow ja, de statistieken zeggen genoeg in onze reeks. De top 3 van onze reeks bestaat uitsluitend uit BCD-spelers. Filip is terug te vinden op plaats 10. In het algemeen klassement hebben we een voorsprong van 3 punten op Wit-Wit en 5 punten op Latem-De Pinte. Alles is dus nog mogelijk!

Knipsel comp 14-15 heenronde

Dit vind je misschien ook leuk...