Winststreak BCD blijft aanhouden: ook 2G in top 3

De tweede gemengde heeft momenteel een drukke kalender, op het einde van de heenronde dienden er nog liefst 4 wedstrijden op minder dan drie weken gespeeld te worden. Momenteel zitten we halfweg, tijd voor een tussenverslag.

Zondag 30/11 ontvingen we Danlie uit Hamme in onze sporthal. Een middenmoot ploeg uit de reeks, met gelijkaardig geklasseerde spelers. Uit de dubbels bleek echter al snel dat onze BCD'ers sterker in hun klassement staan dan onze tegenstanders. Twee vlotte sets voor zowel de dames als de heren zette ons op een vroege voorsprong. De herenenkels verliepen ook zonder al te veel problemen, terwijl Sarah ondertussen haar weg door een spannende driesetter vocht. Geen winst in de eerste dames enkel, maar Inge maakte dit goed door een sterke match te spelen. De twee punten waren al binnen. Toch deden we er nog een schepje bovenop door een makkelijke eerste mix te spelen. Het tweede mixkoppel was echter sterker dan hun eerste en Kristof en Liesbeth konden net niet genoeg op gang trekken. Een mooi 6-2 eindresultaat.
Door onze late kalender was het moeilijk om in te schatten waar onze plaats in de reeks zou vallen, maar door deze duidelijke winst tegen een middenmoot ploeg stegen we naar de de bovenste helft van de tabel.

 

Een week later, gisteren, volgde meteen de tweede ontmoeting in onze ijspiste. Sorry, schaatsbaan. Euhm … sporthal. Deze keer speelden we tegen het sympathieke Brakel die hun eerste competitie seizoen uitproberen in de mixcompetitie. De dames uit de tegenploeg hebben hun sterk verweerd, maar onze dames konden veilig alles in handen houden. Inge begaf zich in haar enkel even op glad ijs, door de eerste set uit handen te geven, maar kon in de tweede set houvast vinden en ook in de derde set was er geen ruimte voor een slippertje. Ook dient vermeld te worden dat Sarah haar enkelspel – zeer koel – naar een hoger niveau heeft getild.
De heren van Brakel kregen een staaltje badminton voorgeschoteld die hun boven hun pet ging. Een snelle 8-0 was dan ook het eindresultaat. Victory is a dish best served cold.
Hiermee komt 2G knus bij de top 3 aansluiten, op één punt van Gentse en Latem, die onze volgende week onze tegenstanders zijn. Onze plaats aan de top hebben we dus zelf nog in handen.

Dit vind je misschien ook leuk...