2G behoudt een sterke tweede plaats in de terugronde

Als verslaggever van de exploten van 2G heb ik wat schade in te halen. Hier volgt het overzicht van de laatste 3 matchen.

Na twee vlotte overwinningen, leek de 2e gemengde op weg naar een zeer succesvolle terugronde.


De ontmoeting tegen Danlie vond plaats op een donderdagavond (op zich al geen sinecure), maar een gebroken voet kwam ook roet in het eten gooien…,  waardoor de ploeg ineens met een probleem van bereikbaarheid en spelers zat.
Sarah geraakte er niet meer op tijd en Noa viel in als tweede man. 

Inge en Liesbeth deden wat ze konden, alsook Kristof en Noa, voor het eerst het niveau van 3e provinciaal op te snuiven.

Van de laatste mag gezegd die het beste van zichzelf heeft gegeven in twee prachtige driesetters in dubbel en gemengd.
Desondanks was de ploeg te zeer 'ontwricht' en moest een onvoorziene 5-3 nederlaag slikken.
Een spijtige zaak.

 

Vervolgens kwam de wedstrijd tegen Wetteren. Al onze dames konden deze keer wel van de partij zijn en invaller Jeroen stond scherp.
Vlotte tweesetters werden achter elkaar aaneengeregen tot aan de mixen, die in drie sets werden afgerond.
Eindscore: een mooie 1-7 overwinning voor BCD. 2G back on track.

 

Maar dan moest de grootste uitdaging nog komen. De uitwedstrijd tegen leider Latem, die zich de kampioenstitel zou mogen toe-eigenen als ze deze match wonnen.
Deze keer was het David die inviel om 2G te versterken.
Wat volgde was mogelijk de spannendste match van het seizoen. De dubbels werden beide verloren. De mannen konden weinig beginnen. De dames domineerden de hele wedstrijd, maar verloren op het cruciale moment de controle over de match. Een 2-0 achterstand.
David was immiddels aan een titanstrijd begonnen. Ik had graag zelf de revanche gehad, maar ik vertrouwde op David om voor mijn eer in te staan, en terecht. Na drie zware sets werd met het nipste verschil onze eerste winst behaald. Kristof wou zeker niet onderdoen en kwam met verdubbelde motivatie op het terrein. Een vlotte eerste set werd gevolgd door een moeilijke tweede en een doodbloeder van een derde set waarin nog 5 matchpunten werden gered, maar tevergeefs.
Ook Sarah zocht aansluiting in dit groepje en gaf na een eerste zware set, haar tegenstandster een pandoering waarbij ze niet meer wist waar het noorden lag. Ze kon echter herpakken, maar Sarah liet het niveau niet verzwakken tot de laatste shuttle op de grond lag. Inge wou het minder lang trekken en na een eerste set wat te zoeken, werd een zeldzame tweesetter binnengehaald. Een gelijke 3-3, alles was nog mogelijk.
Ook de mixen waren kleppers van formaat, maar het geluk leek met de enkels gekeerd te zijn. Kristof en Liesbeth waren eerst klaar met twee goede sets, maar David en Inge dienden een derde set te spelen. Het niveau en de concentratie werd nog even opgetrokken en de laatste mentale klap was te veel voor de tegenstand.
Eindresultaat: 3-5 stunt winst, waardoor we naderen tot op één puntje van leider Latem.

 

Met nog maar een paar wedstrijden te gaan in de reeks, kan er nog vanalles gebeuren in de top 3, maar één ding is zeker: 2G heeft al bewezen dat ze hun plaats aan de top van de reeks zeker en vast verdienen.

 

Verslaggever en toeschouwer (ad interim).

Dit vind je misschien ook leuk...