Een lange zondag(avond) …

Het is al bijna eind september, tijd om de eerste herenploeg in de arena van onze vertrouwde sporthal Ottoy los te laten. Prooi en tegenstander van dienst waren de sympathieke mannen van 4Ghent. Op het menu stonden 2 B2’s, 2 C1’s en 1 C2. Wij traden op papier met een iets sterkere ploeg aan. Peter is in het tussenseizoen andere oorden gaan opzoeken (lees: het mix douchen is wel zijn ding). Joeri, David, Karel en Filip bleven wel op post. Ready, set, go!

18u10: de opwarming is achter de rug. Blijkbaar kunnen er geen twee dubbels samen gespeeld worden. Het beloofde een lange avond te worden. Joeri en ikzelf namen het op tegen een gemotiveerd duo. De eerste set wonnen we vrij vlot. Vanaf set 2 begon de motor van ondergetekende te pruttelen, prrttt prrrrttt… Was het de fuif van vrijdagavond of de trouw van zaterdagavond die nog in de kleren zat? Jammer genoeg kwamen we in set 3 net iets te laat. 0-1.

18u45: Karel en Joeri maakten er opnieuw een spannende 3-setter van. De uitstekende verdediging van ons duo zorgde voor een verdiende overwinning. Mooie wedstrijd om te kijken. 1-1.

19u20: Na een uur werd Filip in het strijdtoneel gegooid. Hij nam het samen met ‘the animal’ op tegen Steven en Brecht. Let the beast go! Ikzelf heb weinig van deze match gezien, maar de setstanden doen vermoeden dat de onzen net iets beter waren. Ondertussen nam een licht geblesseerde Joeri het op tegen de sterk spelende Gertjan. Het was een mooie match waarin de rangorde werd gerespecteerd. 3-1.

20u: nog een uur te spelen en er moesten nog 4 matchen gespeeld worden. Paniek in den boetiek. Of anders even een versnelling hoger schakelen? Na een uur op mijn plat gat gezeten te hebben, kwam ik zo fris als een hoentje Filip vergezellen. We speelden een solide dubbel en wonnen in 2 sets. Karel deed hetzelfde op het andere terrein. De eerste overwinning was binnen. 5-1.

20u30: tijd voor de laatste twee matchen. Over mijn match kan ik kort zijn: uitstekende eerste set, 21 fouten in de tweede set, over and out. Filip maakte er 6-2 van.

21u: douchen en den après waarbij ploegkapitein Steven ons spontaan Gertjan aanbood voor een mogelijke transfer. Laat ons hopen dat hij zijn plannetje om met 3 vrouwen naar Wit-Wit te trekken ook daadwerkelijk uitvoert…

Dit vind je misschien ook leuk...