1H zorgt voor koninklijke overwinning!

Donderdag 15 november, beter bekend als dag van de dynastie. Ten tijde van Leopold I lag deze feestdag op 16 december, zijn geboortedag. Zijn zoon Leopold II veranderde deze feestdag naar 15 november, meer bepaald de naamdag van de Heilige Leopold. Ten tijde van Albert I werd er opnieuw geschoven met deze datum: 26 november, de naamdag van Albertus van Oberaltaich. Na de dood van Maria van Hohenzollern-Sigmaringen, moeder van Albert I, op 26 november 1912 werd de feestdag opnieuw verschoven naar 15 november. Na de eerste wereldoorlog werd het feest van de Koning gevierd op 27 november (15 november lag namelijk te dicht bij Wapenstilstand, 11 november), datum waarop in België St. Albert verplaatst werd door de geestelijke autoriteiten. Bij de troonbestijging van Leopold III in 1934, werd het “Feest van de Koning” opnieuw gevierd op 15 november. Koning Boudewijn en Koning Albert II beslisten om deze datum te behouden.

De dag van vandaag geldt dit vooral als een extra feestdag voor de ambtenaren. Onder onze spelers geen ambtenaren waardoor een verplaatsing naar Ronse om 20u een vermoeiende trip is. Want wat leert nu de badmintongeschiedenis? Er werd in de afgelopen 3 seizoenen nog nooit gewonnen in de nieuwe sporthal van Ronse. Vorig seizoen werd de titelmatch met 1G nog grandioos verloren met 7-1. In seizoen 2010-2011 konden zowel onze eerste herenploeg als onze eerste gemengde ploeg geen punten pakken. In seizoen 2009-2010 werd er 4-4 gespeeld. Als ploegkapitein had ik deze match met stip aangeduid als één van de moeilijke verplaatsingen. O dierbaar België, na een trip vol wegenwerken en wegomleggingen kwamen we stipt om 20u aan in Ronse. Brenda sprak nog de gevleugelde woorden uit: “Het voelde aan alsof we heel België zijn doorgereden”. O heilig land der Vaad’ren! Over naar de wedstrijd. Wij speelden voor de 4e keer op rij met dezelfde basisploeg. Wit-Wit 4H gooide 2 C1’s en 2 C2’s in de strijd. Een hapklare brok dachten we dus.

De eerste dubbels begonnen aarzelend. Zowel Filip en Karel (1-12) als Joeri en ikzelf (7-12) kenden een slechte start. Gelukkig konden we allen ons niveau terugvinden en werden de eerste twee dubbels winnend afgesloten in 2 sets. Ook Joeri en Karel kenden geen moeite met de jeugdige tegenstand. De foutenlast in de 4e dubbel lag jammer genoeg veel te hoog waardoor er nooit aanspraak kon gemaakt worden op de overwinning. 1-3 na de dubbels, het was ooit anders…

Wit-Wit had tactisch hun beste man op plek 2 gezet. Er zijn er nog maar weinigen die het blijkbaar durven opnemen tegen eerste man Joeri. Drie jaar geleden nam ik het al eens op tegen Jochim (C1), toen werd er vlot gewonnen in 2 sets. Deze keer kon Jochim de eerste set vlot naar zich toe trekken. Mits enkele tactische bijsturingen werd de tweede set al bij al vlot gewonnen door mezelf. De derde set werd opnieuw een thriller met 21-19 winst, dit tot grote frustratie van de tegenstander. Achteraf bleek dat hij nog 1 punt nodig had voor B2. Bon, aan het tempo dat Jochim (dit was al competitiematch nummer 14 voor hem) competitiewedstrijden afwerkt, zal hij dit zeker voor Nieuwjaar halen. In tussentijd had Joeri opnieuw zijn tegenstander van het plein geveegd met vlotte 21-11 21-9 cijfers. De 4e overwinning van het seizoen was dan al binnen. Voor vorst, voor vrijheid en voor recht!

Filip zette jammer genoeg de foutenlast ook door in zijn enkelwedstrijd. De eerste set werd nog vlot gewonnen, maar in de overige 2 sets kon de sterk spelende tegenstander profiteren van de foutjes die langzaam maar zeker in het spel slopen van Filip. De volgende weken zal de focus dus liggen op de pluim in het spel te houden. Karel mocht als 4e man de avond afsluiten. Ondanks een lichte blessure van het minivoetballen, haalde hij de 6e match vlot binnen. Mister 100% blijft dus met een mooie volledig groen gekleurde balk op toernooi.nl.

Een verfrissende douche deed deugd, alhoewel de kracht van de waterstralen omgekeerd evenredig toenam met het aantal personen onder de douche. De lekkere croques smaakten als zoete broodjes. Met een knappe 8 op 8 zitten we nog steeds op titelkoers. De volgende wedstrijd is op 2 december tegen laatste in de stand Drive 4H.

Uw koninklijk verslaggever, David.

Dit vind je misschien ook leuk...