Het einde van de heenronde voor 2H

De voorlaatste match van de heenronde was op een vrijdagavond tegen de mannen van Buggenhout. Aanvanguur: 21.00, wat zeer laat op de avond was voor ons. De match beloofde spannend te worden, aangezien deze ploeg samen met ons en Wetteren de waarschijnlijke top 3 van de reeks zou worden. De dubbelopstellingen werden deze keer wat door elkaar gesmeten, waarbij de eerste dubbel door Wouter en ikzelf gespeeld werd. Zoals altijd duurde het even voor ondergetekende op gang kwam en nam Wouter de taak op zich om de 1e set binnen te halen. De 2e set werd iets moeilijker, maar kon toch gepakt worden op het 2e matchpunt: 14-21 20-22 winst. De 2e dubbel lag iets moeilijker. Naar goede gewoonte gingen Jeroen en Filip voor een driesetter, met de nodige spanning. Spijtig genoeg konden onze mannen hun tempo niet voldoende opleggen en werd de 2e match verloren. De derde dubbel bestond uit een volledig linkshandige opstelling: Yves en Joeri traden voor de eerste maal samen in de dubbel, tegen de twee linkshandigen van Buggenhout. Het werd al snel duidelijk dat dit eigenlijk – ondanks dat iedereen nu langs dezelfde kant speelde – een beetje raar aanvoelde. We speelden goed mee, maar kwamen iets te kort: 21-17 21-17 verlies. De 4e dubbel was de klassieker van Joeri en Wouter, waarin ze weer uitpakten met typische matchresultaten: 23-21 en 21-18 verlies. Opnieuw lag het gevoel van het nipte verlies over de ploeg. Gelukkig kon dit in de enkels omgezet worden naar positieve cijfers. De eerste enkel werd echter verloren door ondergetekende, de eerste maal van het seizoen in deze reeks, met merkwaardige cijfers: 21-9 10-21 21-15: een bittere smaak. Jeroen daarentegen kon zijn tegenstander met tweemaal 17 opzijzetten en zo de balans weer richting het positieve trekken. Daarvoor had Filip al vroeger zijn enkel kunnen spelen, die hij vlot afwerkte met 15-21 en 18-21. Goed opweg naar C2 zou ik zo zeggen. De laatste match van de avond was voor Yves, wat het verschil tussen gelijk en verlies zou maken. Opnieuw moest dit beslecht worden in 3 sets, hoe kan het ook anders, maar Yves hield er zijn hoofd bij en kon een punt veilig stellen voor de ploeg: 11-21 21-17 10-21 winst.
Eindresultaat: 4-4 op verplaatsing in Buggenhout. Op zich spijtig dat de winst niet binnengehaald kon worden (waarvoor mijn excuses), maar zeker niet slecht voor een uitwedstrijd.

De laatste wedstrijd volgde snel op die in buggenhout. Afgelopen woensdag werd er thuis tegen de mannen van Stekene gespeeld, de waarschijnlijke nummer 4 van de reeks. Opnieuw werden de dubbels een beetje herschikt, aangezien Wouter deze keer er niet kon bijzijn. Maar we waren zeker niet van plan om hierdoor steken te laten vallen, aangezien we hier 2 punten nodig hadden om toch nog naar de hielen van Wetteren te kunnen blijven happen.
De eerste dubbels gingen van start met mijzelf en Jeroen in de eerste dubbel. Ondanks opnieuw het vertrekken met een koude dieselmotor, kon de match in 2 sets veilig gesteld worden: 21-13 en 21-17. De tweede match werd door Yves en Filip gespeeld, ook een première voor het seizoen. Dit bleek een goede keuze te zijn. Met mooi consequent gedrag wonnen zij ook hun dubbel met tweemaal 15. De overige twee dubbels werden gespeeld door Joeri en mij enerzijds en door Joeri en Jeroen anderzijds. Hoewel Joeri goed zijn best deed om de 2e dubbel mee te draaien, bleek het al snel dat de mannen van Stekene alle druk in de richting van Joeri te sturen. Kranig verweerd, maar net niet genoeg: verlies in 18-21 18-21. Ook in de 4e dubbel werd dezelfde tactiek een beetje toegepast. Het kwam dicht tot een driesetter, maar het mocht niet zijn: 13-21 20-22. Na de dubbels stond het 2-2, tijd voor de enkels.
De eerste enkel was opnieuw voor uw ploegkapitein, die nu na al 2 matchen gespeeld te hebben, al iets meer op gang getrokken was. De enkel verliep dan ook vlot: 21-13 21-5. Opnieuw had Filip zijn enkel iets sneller kunnen spelen en nam de 4e man met dezelfde vlotheid: 21-5 21-9. Ik zeg het opnieuw: deze jongen mag binnenkort een nieuwe letter hanteren. Jeroen op zijn beurt nam de 2e ook met dezelfde vlotheid: 21-11 21-15 winst. Het zag er al goed uit, de twee punten waren binnen. De afsluitende enkel was opnieuw voor Yves. De eerste set was bijna weer te spannend om naar te kijken, maar werd nipt met 19-21 afgegeven. De tweede set kwam Yves zijn spel minder goed naar boven en verloor hij met 11-21. Er zat meer in, maar het kwam er niet uit: een gevoel dat we allemaal ondertussen goed kennen.
Toch werd de top 3 plaats van onze ploeg gevrijwaard en dat op zich is al mooi. Op het einde van de heenronde kunnen we voor 2H positief evalueren dat we 4 matchen gewonnen hebben, 1 gelijk en 1 zeer nipt verloren. Zeker niet slecht voor een nieuwe ploeg. Momenteel staan we op de 2e plaats, met 1 punt achter op Wetteren en 1 punt voor op Buggenhout. Deze twee ploegen moeten hun confrontatie nog spelen en zal het uizicht van de top 3 bepalen. Wij zijn in ieder geval zeker van een 2e of een 3e plaats om de feestdagen mee te vieren.
Goed gedaan 2H!

Met de nodige trots,
uw ploegkapitein.

Dit vind je misschien ook leuk...