De heenronde van BCD (aka The Force Awakens)

De heenronde van de provinciale competitie is afgelopen en dat vraagt voor een klein overzichtje van de geleverde prestaties.

Normaal eigent sfeerzetter David zich deze eer toe, maar voorgenoemde is momenteel onbeschikbaar wegens het verzamelen van statistieken over kangoeroemigraties na meerdere lauwe ale consumpties …

 

De start van seizoen 2015-2016 betekende voor BCD een groei in het competitie luik. Niet alleen mochten we een compleet nieuwe gemengde ploeg toevoegen aan de rangen – welkom 4G! -, samen met een hele rits nieuwe enthousiaste spelers om onze BCD teams te versterken, maar beide herenteams mogen het dit seizoen ook een reeks hoger gaan waarmaken.

De eerste herenploeg kent sterke tegenstand in 1e provinciale. Slechts 2 wedstrijden konden tot nu toe met winnende cijfers afgesloten worden. De tweede herenploeg ondergaat hetzelfde lot in 2e provinciale, met slechts 3 gewonnen wedstrijden. Maar laat deze cijfers u niet misleiden, onze teams spelen wel degelijk mee! De eerste seizoenshelft na promotie is vaak een moeilijke en een middenmoot positie is zeer gewenst voor het eerste seizoen in de nieuwe reeks. Na nieuwjaar zullen de cijfers ongetwijfeld veel positiever worden voor onze mannen.

BCD telt nu in totaal 4 gemengde teams in verschillende reeksen.

1G houdt goed stand in 2e provinciale, solide halfweg de reeks, met reële kansen op een 3e plaats.

2G bevindt zich op dezelfde positie waar het vorig jaar strandde: 2e plaats. Halen ze dit jaar opnieuw zilver, of ligt er een titelkans op de loer? Time will tell …

Verder spelen 3G en 4G beide in 4e provinciale.
3G heeft na goede prestaties vorig seizoen een aarzelende start genomen, maar heeft genoeg punten kunnen veilig stellen om nog goede vooruitzichten te hebben voor de komende seizoenshelft, met nog minstens drie ploegen binnen bereik.

Het snelste team van BCD (4G … snapt u?) kende een moeilijke start, zoals wel normaal is bij volledig nieuwe teams. Onze uiterst enthousiaste en gepassioneerde spelers laten zich in ieder geval niet doen en konden zelf al een overtuigende overwinning binnen halen. Verder voelen ze zich zeer vereerd door af en toe de kans te krijgen om eens om C of B niveau mee te spelen, aangezien dit blijkbaar geen uitzondering meer is in 4e provinciale … Niettemin blijven ze strijden en winnen altijd de 2e match van de avond gezwind! (lees: in de cafetaria)

 

Al bij al zijn de statistieken gematigd, maar positief. De meeste ploegen staan voor een grote uitdaging, maar BCD staat ervoor gekend om deze frontaal aan te gaan en in hun voordeel te laten uitdraaien. Op naar de terugronde!

 

Om het met de woorden van een wijze man te zeggen:
Forza BCD!
(dixit D. De Bolle 2013)

Dit vind je misschien ook leuk...