Lange strijd werpt vruchten af voor 2H

Het eerste jaar in 2e provinciale was niet te simpel voor 2H, maar we hadden al bewezen dat we capabel waren om mee te draaien. Met echter een slechter matchritme, meer afwezigheden en minder trainingsgelegenheden dan vorig seizoen, is de machine die ook wel de 2e herenploeg wordt genoemd, nooit echt op volle sterkte gaan draaien. De heenronde resulteerde in een magere 3 overwinningen op 7. Niet slecht, maar ook niet goed.

De reeks zelf gaf ons ook geen cadeau's. Op Lokerse 5H na, zijn alle ploegen van hetzelfde of hoger niveau. Een jaartje lang knokken dus. Zo gingen we de terugronde in, als deel van het pak. Buiten leiders Wettern en Latem-De Pinte stonden alle ploegen tot halfweg maart op hetzelfde aantal punten, met hetzelfde aantal matchen. Alles was dus nog mogelijk, zowel degraderen als een 3e plaats veroveren.

De terugronde verliep al iets beter, dan de heenronde. We opende met een spijtig nipt verlies tegen Pluimplukkers op eigen terrein (3-5), maar maakte dit goed door overtuigd te gaan winnen op Lokerse 5H (2-6). Het startschot was gegeven en de prestaties gingen omhoog, mede door topinvaller Bart. Tegen de Mintons en Lokerse 4H kwamen de spannendste matchen totnogtoe naar boven, beide eindigend in een 4-4 score. Veel voldoening uit de matchen, maar ook pijnlijk voor het net missen van de dubbele punten.

Gisteravond presteerde 2H dan het onmogelijke. Zonder ploegkapitein en topspeler Tim, kwamen ze met Joeri als invaller in actie tegen semi-ongeslagen Latem-De Pinte. In de heenronde hebben we een pandoering ontvangen van 7-1, dus onze kansen werden niet positief ingeschat. Maar na 5 driesetters en ettelijke verlengingen, kon er een 5-3 overwinning uit de brand gesleurd worden. Een prachtige prestatie, die ons vanuit het degradatiegevaar meteen naar een 3e plaats lanceert!

Indien we in de laatste match minstens één punt halen, hebben we onze plaats in 2e verzekerd. Bij verlies zijn we overgeleverd aan de resultaten van deze turbulente reeks.

Forza BCD!

Dit vind je misschien ook leuk...