BC Denderleeuw viert 20-jarig bestaan met flitsende “Blacklight Disco”-badmintonavond

Het jaar 1993 wordt gezien als het bouwjaar van de sporthal Ottoy, alsook het oprichtingsjaar van Badmintonclub Denderleeuw. Ondertussen 20 jaar later telt BC Denderleeuw een 150 tal leden en met wekelijks zo’n 10 tal trainingsuren behoort BC Denderleeuw nog steeds tot één van de grootste sportclubs van Denderleeuw. Dit 20-jarig bestaan kon dus zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Het bestuur maakte een shortlist van enkele mogelijke activiteiten en het idee van een “Blacklight Disco”-badmintonavond stond al snel bovenaan de lijst. Het evenement zorgde voor heel wat animo onder de leden, want er zou ook een prijs worden uitgereikt voor origineelst fluo geklede man, vrouw en kind.

Op zaterdag 21 december, officieel de donkerste dag van het jaar, was het dan zo ver. De sporthal Ottoy werd volledig verduisterd. Een totaal van 16 blacklight spots en 8 met fluo-tape afgeplakte badmintonterreinen zorgden voor een visueel hoogstaand spektakel. De badmintonpluimpjes werden voorzien van de nodige fluoverf. Naast het visueel spektakel was er ook de aanwezigheid van een discobar welke voor de opzwepende beats zorgde. De lichten in de cafetaria van ex-voorzitter Walter werden voor één keer eveneens vervangen door blacklight spots.

Vanaf 18u was het eerst de beurt aan onze jeugdleden. Vele jeugdspelers toonden hun schitterende fluo-outfit. Ook de ouders lieten zich gewillig schminken door ons vrouwelijk schminkteam. Ondertussen kwam ene Leo Van der Elst, vergezeld door de cameraploeg van TV-Oost, eveneens een fluo-pluimpje slaan. Ook hij zag dat het in orde was. De flitsende reportage is te bekijken op de website van TV-Oost. Vanaf 20u was het de beurt aan de volwassen leden van onze club. Zij voelden zich als een jong dartelend veulen op een grasgroene wei. Het badmintonplezier was duidelijk zichtbaar. De prijs voor origineelst geklede vrouw ging naar het vrolijke kerstduo Hashini/Ashanthi. Jeugdlid Svenne en volwassen lid Stijn zorgden voor een ietwat nerdy fluo look waarmee ze in de prijzen vielen.

De reacties waren lovend, wij als bestuur waren hypertevreden. Badminton was nog nooit zo flitsend geweest als toen op die donkere decemberdag…

Dit vind je misschien ook leuk...