2G besluit met overwinning en wordt vice-kampioen

Afgelopen zondag was het zo ver… De laatste seizoensmatch van de 2e gemengde, waarbij we het thuis opnamen tegen Gentse (respectievelijk n° 2 en 3 in de reeks). Het beloofde een spannende match met onzekere uitkomst te worde: zowel Kristof, Liesbeth als ikzelf konden/mochten immers niet meespelen. Invallers van dienst waren Karel en Jeroen; twee sterke aanwinsten uiteraard, maar er is toch altijd een onzekerheid met nieuw samengestelde koppels.

 

De twee top heren stelden ons echter snel gerust door in de dubbel – soms met een ietswat rare stijl – de overwinning in twee sets binnen te rijgen. Ook het gelegenheidsdamesduo Sarah-Inge kon de bovenhand in beide sets houden. Een goede start, maar de enkels zouden een moeilijkere kluif zijn.
Zoals verwacht bevonden Karel en Sarah zich beiden in een uitputtingsslag met marathonrally's. Alle spelers (thuis en uit) vochten met alles wat ze hadden: sommigen werden zelfs een beetje onpasselijk of vertoonden dehydratatie verschijnselen. Maar BCD deed waar het goed in is: terugkomen en de 3e set in handen houden!
4-0, één punt was veilig! Enter Jeroen en Inge. Jeroen was vrij jaloers op de rally's van Karel en heeft uit alle macht geprobeerd zelfs nog langere rally's te spelen. Ondertussen kon Inge in twee sterke sets de overhand halen en ons de overwinning bezorgen. Jeroen bleef echter nog steeds 100% gaan, maar schoot in de 3e set tekort. Sterke matchen van iedereen.
De druk was eraf, maar de mixen werden niet minder serieus genomen. Tandem Inge-Jeroen had al wat ervaring, maar moest het afleggen tegen een sterker mixkoppel. Duo Sarah-Karel was echter verrassend gecontroleerd en kon in twee sets nog een match binnenhalen.

Een zeer mooie 6-2 overwinning om het seizoen mee af te sluiten en beloond met een solide 2e plaats in de reeks. Slechts één puntje achter op leider Latem. Het bewijs van een mooi seizoen waarin elke speler van 2G gegroeid is en de lat van zijn/haar niveau weer wat hoger gelegd heeft.
Zonder twijfel een topploeg!

 

Bedankt ploegkapitein Inge en spelers Kristof, Liesbeth en Sarah voor opnieuw een fijn en spannend avontuur. Ook bedankt aan alle invallers voor jullie bijdrage aan deze ferme prestatie: David, Noa, Jeroen en Karel.

 

Jullie interne verslaggever,

Vince

Dit vind je misschien ook leuk...