Klassementswijzigingen gaan in op 1 maart 2014!

Badminton Vlaanderen gaf volgende officiĆ«le mededeling. Vanaf 1 maart zal het mogelijk zijn om in verschillende disciplines een verschillend klassement te hebben. Voor competitie zal in de volgorde van deĀ ploegopstelling rekening gehouden moeten worden met deze nieuwe klassementen! Voor de ploegindex dient er rekening gehouden te worden met de klassementen aan het begin van het seizoen, dus hierin verandert er niks. Meer vragen, stel ze gerust!

Bericht aan alle spelers betreffende de klassementsveranderingen van 1 maart.

De datum van de eerste evaluatie van de klassementen nadert en velen zullen hun klassement op 1 maart 2014 veranderd zien. De klassementsveranderingen zullen automatisch berekend worden door het systeem op basis van de ranking 9-2014, die zal uitkomen op 24/2/2014.

De spelers, die ingeschreven zijn in een tornooi en waarvan de klassementen wijzigen op 1/3/2014,Ā  kunnen nog deelnemen in de reeks van hun oorspronkelijk klassement, op voorwaarde dat de loting van het tornooi plaats heeft voor 1/3/2014.

Elke speler kan in zijn profiel zijn ranking bekijken en de ploegkapiteins kunnen in de ranking hun spelers opzoeken. Dit per datum van 24/02/2014. De ploegopstelling voor competitie gebeurt vanaf 1 maart volgens het klassement per discipline.

Wat zijn de voornaamste punten:

 • Er zal een klassement zijn per discipline.
  Bv.:Ā  B2/B2/B1
  dit staat voor Enkel/ Dubbel/Gemengd.
 • Het maximale verschil tussen het hoogste en het laagste klassement is 2.
  Bv. C1/B1/B2

het hoogste klassement is bepalend.
Tornooien:

Het is toegelaten om tot 2 klassementen hoger in te schrijven dan het klassement in de discipline. Bv.: een speler C2/B2/C1 mag deelnemen:

 • In enkel : tot B2
 • In dubbel: tot A
 • In gemengd : tot B1

Puntenlimieten

De nationale verantwoordelijke heeft samen met de twee ligaverantwoordelijken de puntenlimieten geƫvalueerd. Dit gebeurde op basis van de veranderingen aan de verdeling van de klassementen.
Er werd aan de stuurcommissie volgende verandering voorgesteld:

Classement/Klassement – Points/Punten
A – 2500
B1 – 1075
B2 – 600
C1 – 350
C2 – 120

Op het einde van het seizoen zal een nieuwe evaluatie gebeuren.

Dit vind je misschien ook leuk...