BCD 2H start goed in 2e provinciale

Denderleeuw 2H startte dit seizoen voor het eerst in 2e provinciale. Een nieuwe reeks, een hoger niveau, een nieuwe uitdaging. De ploeg zelf blijft onveranderd met toppers Jeroen, Tim, Willem en Filip. Een dodelijke combinatie naar standaarden van vorig seizoen.

De eerste wedstrijd was meteen een confrontatie met de sterkte van sommige spelers. Wetteren 1H kwam met A-speler Daan De Smet ons voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Een sterke ploeg die klaar lijkt om de titel te veroveren. Een spannende match resulteerde al snel in een eerste 2-6 verlies voor ons. Een licht koude douche na een seizoen ongeslagen te zijn.

De volgende wedstrijd gaf ons echter opnieuw een opkikker wanneer we Lokeren 5H met 5-3 konden verslaan. Enkele lange drie-setters kruidde de match, maar BCD 2H draaide nog niet op volle toeren, dus het vertrouwen werd groter dat we in deze reeks thuis horen.

Spijtig genoeg had onderstaande zich geblesseerd in deze wedstrijd en moest verstek geven op de uitmatch tegen Pluimplukkers 5H. Invaller Kristof kwam het normale 4-tal vervoegen tegen deze oudgekenden uit een vorige reeks. De matchen waren nipt, spannend en lang, maar opnieuw draaiden we nog niet op volledige sterkte. Tot driemaal toe moesten we een match afgeven waar meer in zat, resultaat: 5-3 verlies. Een spijtige zaak, maar deze cijfers draaien we gaarne om in de terugronde.

Zo kwamen we afgelopen weekend bij De Mintons 2H terecht. Na de gedeelde dubbels konden we het hele laken naar ons toe trekken in de enkels. Jeroen vond het opnieuw nodig om naar oude gewoonte een dramavolle lange driesetter te spelen, maar ook hij kende succes. De andere matchen verliepen veel vlotter en na een aarzelende start was onze 2e overwinning binnen: 2-6.

Dit brengt ons momenteel in een stabiele middenmoot van de reeks. Met nog twee wedstrijden voor nieuwjaar te gaan, kijken we naar een goede start in de nieuwe reeks met potentieel om nog vele matchen te winnen.

Forza BCD!

Dit vind je misschien ook leuk...