Denderleeuw 1H: De ervaring haalt het van de jeugd…

De ervaring haalt het van de jeugd

Op zondag 24 maart werd de uitgestelde wedstrijd dan toch gespeeld. De match tegen Wit-Wit Ronse stond aanvankelijk gepland op zondag 20 januari, maar wegens de hevige sneeuwval werd deze wedstrijd verlegd naar zondag 24 maart, normaal gezien een veilige datum, de lente begint namelijk op 21 maart. Dit jaar denken de weergoden daar blijkbaar volledig anders over. Het was dan ook ongezien dat zondagmorgen gestart werd met een winters wonderlijk sneeuwwit-wit wintertapijt (mooie alliteratie, niet waar?). Blijkbaar had het in Ronse amper gesneeuwd en waren de mannen (lees: jongens) op het appel. In de heenronde werd met 6-2 gewonnen, maar dit verliep toen niet van een leien dakje.

In de sporthal was het alweer ijzig koud. De ijzige koude stond in schril contrast met het lawaaierige volleybal-tafereel in het linkerdeel van de zaal. Het vrouwelijk geschreeuw pijnigde onze oren. Ik ben duidelijk niet op de hoogte van het feit dat vrouwen zulke decibels kunnen produceren. Gelukkig was hun wedstrijd net gedaan alvorens wij aan onze 11e match van het seizoen konden beginnen.
Traditioneel starten we met dubbels 1 en 4. Joeri en ik kenden vooral in de eerste set een lastige opponent. De tweede set werd wel vlot gewonnen. Ondertussen blikten ouderdomsdekens Filip en Karel de meegereisde jeugd van Wit-Wit in. Een vlotte zege in 2 sets was het resultaat. Een mooie 11 op 11 dit seizoen. Joeri en Karel hadden het niet onder de markt tegen Jochim en Aäron. Vooral Karel werd sterk geviseerd, maar door middel van een sterke verdediging kon de match in 2 sets gewonnen worden. Tenslotte haalden Filip en ik het vlot. De tegenstanders speelden iets te braaf mee waardoor wij voldoende druk konden zetten. 4-0 na de dubbels!

In de heenronde had ik nog nipt gewonnen van Jochim. Ondertussen was hij reeds B2 en mocht hij Joeri bekampen. Joeri had het niet onder de markt, maar kon toch de wedstrijd afronden in 2 sets. De overwinning was reeds binnen, vlotter dan verwacht dus. In de tweede enkel diende ik het op te nemen tegen Nathan: heel technische speler, maar nog vrij voorspelbaar in zijn slagen. De hoge foutenlast en het verkwanselen van 3 matchpunten in de tweede set verplichtten me om een derde set te spelen. Ik diende niet mijn beste badminton boven te halen om de wedstrijd in 3 sets te winnen.
Filip had in de heenronde nog verloren van Aäron, tijd voor revanche dus! Filip haalde het in 3 sets waarbij de tegenstander teleurgesteld afdroop naar de douches. Karel mocht de avond (opnieuw) winnend afsluiten na een makkelijke 2-setter.

Achteraf werd het nieuwe interieur van Walter goed bevonden. De aperitiefhapjes waren in no time opgeslorpt. Nog enkele statistiekjes:
– Dit is al de derde 8-0 van het seizoen.
– Drie wedstrijden werden nog nooit verloren: de enkels van Joeri en Karel en de dubbel van Filip met Karel.

De laatste wedstrijd staat op zondag 7 april op het programma. Tegenstander van dienst zijn de kerels van Pluimplukkers. De avond zal alvast vergezeld worden van enkele lekkernijen en er zal alvast een goed glas gedronken worden op de kampioenstitel!