Blauw vs Blauw

Deze week was er de thuismatch tegen Wetteren, de eerste in onze reeks.
In de heenronde vond er een zeer spannende match plaats, met een nipt verlies voor ons. In de
terugronde gingen we proberen de cijfers om te draaien. Om één of andere reden was deze woensdag
een dag waarop iedereen 5 tot 10 mintuten te laat kwam, zowel de helft van de thuisploeg als de
tegenploeg. Tegen 20u echter stond de titanenmatch tussen Nr 1 en Nr 2 van 4e prov B tegenover
elkaar: Blauw VS Blauw.
Wetteren had hun basisploeg mee van 4 solide C2’s, bij ons kon iedereen behalve Wouter meespelen.
De dubbels begonnen met Jeroen en ikzelf tegen Maarten en Neal: een rare opslag en een smashkanon.
Ondanks de degelijke tegenstand slaagden Jeroen en ik er toch in om vrij vlot te spelen en na een
nek-aan-nek match tot 8, kwam de aanval goed op gang en stoomden we over de tegenstand. De 2e set
kwam er meer weerstand, maar het overheersende spel lag aan onze kant. Winst met 21-9 21-17. Een
goede start. Terzelfdertijd speelden Yves en Joeri tegen Jan en Frederik. Hier was het scenario
omgedraaid en domineerde Wetteren het grootste deel van de match. Onze mannen wisten zich goed te
verweren, maar het was niet genoeg. Verlies met 15-21 10-21.
Tweede ronde. Jeroen en ik vs Jan en Frederik, Filip en Joeri vs Maarten en Neal. In onze match
was er opnieuw geen discussie over wie de match domineerde en we wonnen mooi in 2 sets: 21-12 21-
14. Filip en Joeri hadden echter een herhaling van de match ervoor en moesten hard vechten tegen
een zeer aanvallend koppel. Het kwam er net niet genoeg uit: 15-21 15-21.
2-2 na de dubbels, alles is nog mogelijk.
Derde ronde: 1e enkels. De verrassing van de avond voor Wetteren was dat Jeroen 1e man stond en ik
2e. Jeroen begon door het zeer spannend te maken tegen Maarten, een beetje spannender dan nodig
bleek uit de 2 set. Winst met zweet: 25-23 21-14. Mijn enkel tegen Jan was een beetje gehinderd
wegens een rare besnaring op de racket, maar dat bleek slechts minieme hinder te geven. De
tegenstand was goed, maar de overheersing van de match was duidelijk. Winst met 21-15 21-13. De
C1’s van 4e lieten zich gelden: 4-2 voor, het eerste punt was binnen.
Vervolgens konden Yves en Filip aantreden. Yves mocht het opnemen tegen ploegkapitein Frederik,
misschien toch de beste van de 4. Het beloofde een zeer spannende match te worden. Onze kersverse
papa had de familie op de supportersbanken zitten en deed een aantal zeer mooie dingen die we niet
vaak te zien krijgen. In de eerste set kon Yves doorduwen, maar in de 2 set begon de conditie
parten te spelen: die van de tegenstander was beter … Na een zenuwslopende set was de pijp uit
en de 3e set kon niet meer gegrepen worden: 21-17 18-21 9-21. Filip speelde tegen de sterk
aanvallende Neal. De eerste set kon snel en simpel gewonnen worden door onze nieuwe C2. In de 2
set herpakte Neal zich echter zeer goed en kon de set van Filip stelen. De derde set was
nagelbijtend tot op het laatste moment, maar de laatste puntjes konden niet worden doorgeduwd,
verlies met 21-9 12-21 21-19.
Een gelijkspel is het resultaat van opnieuw een sterke en spannende match. Geen twijfel waarom
deze jongens 1e staan. Als ploeg is er wel goed gespeeld en als ploegkapitein vind ik de
vooruitgang van 2H bewonderingswaardig. En we hebben er een punt voor gekregen. Nog drie matchen
op deze manier spelen en we halen zonder problemen de play offs …